Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Sosnové zvítězili mladí automechanici Jihočeského kraje

Mgr. Langer Jiří

  • 20. 05. 2011 14:50

Sdílet článek

 

Mistrovství automobilních škol České republiky pro žáky oboru mechanik opravář motorových vozidel se uskutečnilo  za krásného letního počasí ve dnech 18. – 19. května 2011 na autodromu v Sosnové u České Lípy - AUTOMOBILEUM 2011.

Nejúspěšnějším účastníkem byl tentokrát kraj Jihočeský, mezi jednotlivci zvítězil reprezentant Jihočeského kraje Antonín Schätting. Družstvo Libereckého kraje se tentokrát umístilo až na 8. místě.

V průběhu soutěže přijeli mladé mechaniky povzbuzovat, Radek Cikl, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort školství, Ladislav Němec z Ministerstva školství nebo starostové České Lípy a Nového Boru Hana Moudrá a Jaromír Dvořák a další hosté.

„V zájmu zachování rovných podmínek a fair play byly disciplíny účastníkům odtajněny až před zahájením soutěže,“ připomněl náměstek hejtmana..

 

Akce konající se pod záštitou Asociace krajů České republiky byla slavnostně zahájena po poledni a poté se již mohlo 56 soutěžících ze 14 krajů utkat v 8 disciplínách (jízdě zručnosti na suchém i mokrém povrchu, jízdě na čas, parkování vozidla do podélného stání, vědomostním testu, první pomoci, jízdě zručnosti na šlapacích automobilech a výměně kola).

 „Jako se zdokonalují technologie v automobilovém průmyslu, stejně dokonalejší výkony zde rok co rok podávají soutěžící a nám nezbývá nic jiného než na tuto skutečnost reagovat přípravou náročnějších disciplín. Výkony soutěžících byly výborné,“ dodal.

Akci pořádal resort školství ve spolupráci s Autodromem Promotion a za podpory společností Denso Manufacturing Czech, Škoda Auto a regionálního pracoviště BESIP Liberec.

Výsledky

Soutěž družstev:

Soutěž jednotlivců:

1. Jihočeský

1. Antonín Schätting (Jihočeský kraj)

2. Plzeňský

2. René Sys (Pardubický kraj)

3. Pardubický

3. Prokop Zikuška (Jihomoravský kraj)

8. Liberecký kraj

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky