Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V soutěži Autoopravář Junior zářili žáci z Vysokého nad Jizerou

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 05. 2019 00:00
  • Magazín
  • Školství

Sdílet článek

Celorepublikové finále 25. ročníku soutěže Autoopravář Junior proběhlo ve středu 17. dubna v Kosmonosech. Žáci soutěžili ve čtyřech kategoriích a v konkurenci 61 škol zazářili žáci Integrované střední školy z Vysokého nad Jizerou. V kategorii AUTOTRONIK se umístil Jan Kučera na 3. místě a v kategorii AUTOLAKÝRNÍK Richard Ulman na místě druhém.

Několikadenní finále se konalo v prostorách Service Training Center ŠKODA AUTO a.s. Vítězové se vyhlašovali ve čtyřech kategoriích - AUTOTRONIK, KAROSÁŘ-JUNIOR, AUTOLAKÝRNÍK-JUNIOR a AUTOMECHANIK-JUNIOR. Liberecký kraj má ve dvou z nich své vítěze. „Studenti ISŠ Vysoké nad Jizerou se umístili na 3. místě v kategorii AUTOTRONIK a na 2. místě v kategorii AUTOLAKÝRNÍK. Je to obrovský úspěch, ke kterému se o den později přidal další, a to otevření nového Centra odborného vzdělávání. Studentům k těmto výsledkům ve velké konkurenci 61 dalších škol gratuluji,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Za Liberecký kraj se soutěže účastnily dvě školy – Integrovaná střední škola Vysoké nad Jizerou a Střední škola a mateřská škola Na Bojišti Liberec. V kategorii AUTOMECHANIK se dále umístili David Koláš ze SŠ a MŠ Liberec na 7. místě a František Martinec z ISŠ Vysoké nad Jizerou na 10. místě.

Vyhlašovatelem soutěže je Ministerstvo školství, mládeže, tělovýchovy a sportu ČR a Svaz prodejců a opravářů motorových vozidel ČR, generálními partnery jsou ŠKODA AUTO a.s. a BOSCH odbytová s.r.o.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky