Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V železnobrodské sklářské škole otevřou dvě výstavy a pokřtí novou knihu

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 06. 2010 14:44

Sdílet článek

 

Zahájení letní výstavy skla, na které budou představeny nejlepší studentské práce za posledních 5 let, se uskuteční v přítomnosti krajského radního pro ekonomiku Zdeňka Bursy (ČSSD) ve výstavním sále školy.

Výstava rozprostřená do všech výstavních prostorů školy je pestrou kolekcí skleněných objektů, designu, dekorativních předmětů a šperků, realizovaných snad všemi technologiemi, které zpracování skla umožňují.

Návštěvníci mají možnost na vlastní oči posoudit i další vynikající výkony studentů – především design, který byl navržen a realizován pro sklářské firmy Rückl a Preciosa, s nimiž škola spolupracuje. Pozoruhodné jsou rovněž ukázky maleb, studijních kreseb a tvorby v počítačové 3D grafice. Vysoká úroveň řemeslného zpracování v kombinaci s výtvarnou invencí studentů poukazuje nejenom na schopnost této školy rozvíjet talent a kreativitu mladých lidí, ale také schopnost přizpůsobovat se aktuálním požadavkům ze strany vysokých škol a zaměstnavatelů.

„Součástí tohoto slavnostního otevření bude také ve 2. patře budovy  vernisáž výstavy dlouholetého pedagoga a sklářského výtvarníka akad. soch. Ladislava Olivy, který vedl výtvarné oddělení broušeného skla v letech 1969–1991,“ uvedla ředitelka školy akad. Soch. Zdeňka Laštovičková s tím, že úvodní slovo přednese Antonín Langhamer.

U příležitosti vernisáže se bude křtít i publikace  nazvaná „100% SKLO Sklářská škola  v Železném Brodě 1920–2010“, kterou vydala sklářská škola ve spolupráci s Uměleckoprůmyslovým muzeem v Praze k 90. výročí  založení školy.

Obě výstavy budou pro veřejnost zpřístupněny: 1. 7. – 31 .8. 2010, Út–Ne, 10.00–17.00 hodin.Současně běží v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Praze výstava z děl studentů a učitelů SUPŠ sklářské v Železném Brodě.

Výstava tam potrvá do 19. září, otevřeno je denně kromě pondělí 10 – 18 hod, v úterý 10 – 19 hod.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky