Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vědecká konference Vysoké školy regionálního rozvoje přispívá k rozvoji regionů

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 03. 2011 16:16

Sdílet článek

 

Vědecké konference Vysoké školy regionálního rozvoje, tentokrát pod názvem „Nová témata v řešení socioekonomického rozvoje regionů“, se 8. března v sídle Libereckého kraje v Liberci  zúčastnil rektor školy Karel Vránek, hejtman LK Stanislav Eichler, náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová, radní Zdeněk Bursa, šéf Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych a další hosté a přednášející.

 „Jsem velmi rád, že Vysoká škola regionálního rozvoje uspořádala již podruhé svoji konferenci v Liberci. Pokračuje tím, mimo jiné, i již dva roky trvající úspěšné partnerství Libereckého kraje s touto vysokou školou. Témata zaměřená na bezpečnost v regionálním rozvoji a na řešení regionálních rozdílů jsou v současné regionální politice velmi aktuální a právě konference Vysoké školy regionálního rozvoje významně přispěla k jejich otevření,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler, který převzal záštitu nad touto akcí a konferenci zahájil. 

 

Již třetí vědecká konference Vysoké školy regionálního rozvoje se zaměřila na otázky bezpečnosti v regionálním rozvoji a na problematiku řešení regionálních disparit. Tyto dva tématické bloky byly orientovány na významné úkoly, jejichž řešení stojí před územními samosprávami v celé ČR.

 

„Svými referáty přispělo k tématům konference celkem devět renomovaných odborníků z oblasti bezpečnosti a regionalistiky. Nechyběly ani zahraniční zkušenosti slovenských partnerů Vysoké školy regionálního rozvoje. O závažnosti diskutovaných témat konference svědčí i hojná účast zástupců nejen akademické sféry, ale i veřejné správy a soukromého sektoru,“ popsal průběh konference vedoucí katedry regionalistiky Vysoké školy regionálního rozvoje a předseda organizačního výboru konference Petr Ponikelský.

 

Závěry konference budou po vyhodnocení a zpracování zveřejněny na internetových stránkách www.konference.vsrr.cz. Na těchto stránkách bude též k dispozici elektronická verze sborníku příspěvků, který je v tuto chvíli v přípravě.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky