Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vedení kraje zavítalo na VOŠ sklářskou a Střední školu v Novém Boru

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 04. 2013 14:56
  • Školství

Sdílet článek

 

Po únorové návštěvě SUPŠS v Kamenickém Šenově zavítala minulý týden radní pro školství Alena Losová na VOŠ sklářskou a Střední školu v Novém Boru.

K návštěvě školy a k diskuzi se zaměstnanci pozvala i hejtmana LK Martina Půtu.

V průběhu návštěvy si společně a s ředitelkou školy Ilonou Jindrovou prohlédli školní huť.

‚Školu jsem v minulosti několikrát navštívila, ve sklářské huti jsem obdivovala práci sklářských mistrů a žáků školy při Skleněné noci, kterou škola organizuje a je hojně veřejností navštěvovaná. Je dobře, že žáci a škola umějí prezentovat svou dobrou práci. Určitě i letos bude Skleněná noc přehlídkou umu a dovedností našich žáků i učitelů, takže už nyní na ni všechny zájemce zvu,“ řekla Alena Losová.

V diskusi s pedagogy a zaměstnanci školy seznámila účastníky s návrhem ministerstva školství na změnu financování regionálního školství a vyjádřila obavy, zda připravovaná reforma neohrozí existenci odborných škol.

K tomu se vyjádřil i hejtman Martin Půta: „Je asi všem jasné, že nějaká změna ve financování školství musí nastat, ať ji nazýváme jakkoliv. Naším hlavním úkolem je kvalita a dostupnost vzdělávání.“

Oba pak ředitelka školy Ilona Jindrová provedla areálem domova mládeže, za který se opravdu škola nemusí stydět a v budově v Revoluční ulici si prohlédli ateliéry a odborné učebny desingu, rytí, broušení a dalších technik úpravy skla.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky