Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veletrh cestovního ruchu Euroregion Tour 2011 v Jablonci n. N. odstartoval a pokračuje až do soboty

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 03. 2011 16:57

Sdílet článek

 

Již 11. ročník veletrhu cestovního ruchu EUROREGION TOUR 2011, který se koná  ve dnech 10. – 12. 3., zahájila dnes v Eurocentru v Jablonci nad Nisou náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová a starosta města Petr Beitl.

„Tématem letošního ročníku, který připravil Liberecký kraj ve spolupráci s Eurocentrem v Jablonci n.N., je dovolená pro rodiny s dětmi a oproti loňským ročníkům přinese řadu novinek a nových expozic,“ uvedla náměstkyně hejtmana a připomněla, že počet 50 vystavovatelů rozšířily oproti minulosti výstavní stánky 8 krajů. Prezentují se Ústecký kraj spolu s Českosaským Švýcarskem, Východní Čechy (Pardubicko), Vysočina, Královéhradecký kraj, Moravskoslezský kraj, Plzeňský kraj, Centrála cestovního ruchu Východní Moravy a Jihočeský (Písecko) Účastní se samozřejmě i domácí Liberecký kraj.

Vystavovatelé ze tří zemí – Poslo, Německo a Slovensko představují svou nabídku turistických atrakcí, možností trávení dovolené, výletů a volnočasových aktivit.

Největším „lákadlem“ je určitě účast Slovenské agentury pro cestovní ruch a partnerského regionu Libereckého kraje, Prešovského samosprávného kraje, kteří do Jablonce přivezly svoje „top“nabídky jako jsou vysokohorská turistika v Tatrách, lázně (např. Bardějov) a historická města (např. Stará Lubovňa).

Ze zahraničních partnerů na veletrhu vystavují turistické oblasti Euroregionu Neisse – Nisa – Nysa – např. TTG Neisseland a TTG Zittauer Gebirge nebo zástupci Dolnoslezského vojvodství.

„Návštěvníci se mohou těšit také na bohatý doprovodný program, workshopy, ukázky řemesel a ochutnávky regionálních produktů, cestopisné besedy a výstavy fotografií.  Budou mít také možnost zúčastnit se několika soutěží a vyhrát zajímavé ceny jako je tandemový let, vstupenka do ZOO nebo do lanového centra a řadu dalších. Každý, kdo veletrh navštíví, navíc obdrží slevové kupóny,“ zve Lidie Vajnerová.

Součástí veletrhu je in prodejní výstava potravinářských a řemeslných výrobků pocházejících z Libereckého kraje.

V rámci veletrhu se rovněž uskutečnil odborný workshop, na kterém Liberecký kraj společně s Okresní hospodářskou komorou v Jablonci nad Nisou představil úspěšné turistické produkty z Čech a Polska určené pro rodiny s dětmi. Agentura CzechTourism představila portál Kudy z nudy a uspořádá několik odborných přednášek pro školy se zaměřením na cestovní ruch.

 

Místo konání:            Eurocentrum Jablonec nad Nisou

                                   Jiráskova 2047/7, 46601 Jablonec nad Nisou

Datum konání:           10.-12. března 2011 

Otvírací doba:            čtvrtek 10.3.2011        od 9:00 do 17:30 hod.

pátek   11.3.2011        od 9:00 do 17:30 hod.

sobota 12.3.2011        od 9:00 do 12:00 hod.

Pořadatel:                  Liberecký kraj a Eurocentrum Jablonec n.N. s.r.o.

Odborný doprovodný program

PÁTEK 11.3.2011

10:30 hodin

Cestopisná beseda pro školy „Evropou na kole se psem Ernestem“ s Lucií Kovaříkovou a

Michalem Jonem

Pořadatel: Eurocentrum Jablonec n. N.

Místo konání: Kino Junior

16:30 hodin

Cestopisná beseda pro veřejnost „Jižní Amerikou na kole“ s Lucií Kovaříkovou a Michalem

Jonem

Pořadatel: Eurocentrum Jablonec n.N.

Místo konání: Kino Junior

SOBOTA 12.3.2011

10:30 hodin

Cestopisná beseda s cestovatelem Martinem Stillerem

Pořadatel: Eurocentrum Jablonec n.N. s.r.o.

Místo konání: Eurocentrum – malý sál

PO CELOU DOBU KONÁNÍ VELETRHU

Výstava fotografií industriálních staveb

Výstava fotoklubu Obscura Liberec

Výstava prací výtvarné soutěže pro děti

vstup zdarma

Změna programu vyhrazena

 

Více informací o veletrhu a jeho programu naleznete v přílohách a na www.liberecky-kraj.cz a na www.eurocentrumjablonec.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky