Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vítání prázdnin s dopravou: I přes nepřízeň počasí se nad Libercem létalo

Šírová Květa

  • 04. 07. 2011 08:17
  • Rozvoj

Sdílet článek

 V sobotu 2. července proběhla na libereckém letišti akce Vítání prázdnin s dopravou, kterou uspořádalLiberecký kraj a jeho Tým silniční bezpečnosti. Na akci, kterou během dne navštívila téměř tisícovka návštěvníků, se podílel i Nadační fond Pepina.

Přestože počasí organizátorům akce příliš nepřálo, program akce se uskutečnil dle plánu a největší trhák, kterým byla letecká show Aeroklubu Liberec, se nakonec také konala. Nad hlavami diváků létaly kluzáky i dvouplošníky v efektních formacích. Děti, pro které byla akce hlavně určena, ale nejvíce zaujal 5 ti boj Týmu silniční bezpečnosti. „Pro děti jsme připravili 5 stanovišť, kde se mohly dozvědět spoustu zajímavých informací o první pomoci, bezpečnostní výbavě kol nebo stanoviště školy poutání, která má děti seznámit s principy bezpečného poutání ve voze, děti si vyzkoušely i jízdu zručnosti a tak dále. Snažíme se děti vzdělávat v oblasti bezpečnosti v dopravě zábavnou formou a myslím, že se nám to daří. Absolvováním tohoto5 ti boje se navíc děti zařadily do slosování o velmi zajímavé ceny. První cenou bylo jízdní kolo s cyklistickou helmou, což už je myslím hodně motivační,“ řekl Martin Sepp, náměstek hejtmana pro dopravu. V rámci programu mohli návštěvníci obdivovat umění psovodů ve výcviku psů, práci Hasičského záchranného sboru a Zdravotní záchranné služby u havarovaného vozu a také se například seznámit s prací městské i státní policie.

Nadační fond Pepina spolupracuje s Libereckým krajem na projektu, jenž podporuje konkrétní oběti dopravních nehod v našem kraji mimo jiné formou prodeje krásných upomínkových předmětů s maskotem fondu ovečkou Pepinou. Od spolupráce s Nadačním fondem Pepina si slibujeme především to, že nám pomůže přitáhnout pozornost veřejnosti k problematice bezpečnosti na silnicích. Pepina již realizovala řadu charitativních projektů, má s tím zkušenosti a my bychom zase rádi pomáhali obětem dopravních nehod v našem kraji. Věřím tedy, že naše spolupráce přinese ovoce a třeba někomu alespoň částečně vyřeší problémy, které život bohužel také přináší,“ dodal ke spolupráci Martin Sepp, náměstek hejtmana pro dopravu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky