Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vítězem programu Třídíme ve škole jsou žáci ZŠ Ještědská z Liberce

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 06. 2011 17:16
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Slavnostní vyhlášení výsledků školního programu „Třídíme ve škole“ za školní rok 2010/2011 se uskutečnilo 21. června v ZOO Liberec. Ceny a diplomy nejlepším - 1. místo ZŠ Ještědská Liberec, 2. ZŠ Machnín a 3. ZŠ Tanvald, Sportovní, předali krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek. Martin Holubec ze společnosti  EKO-KOM a.s., a Ida Svobodová ze společnosti Envicon s.r.o.

Speciální cenu EKO-KOM za nejlépe provedený úkol ke Dni Země obdržela ZŠ Jestřebí.

„Program má za cíl podpořit třídění odpadů vzniklých ve školách a podpořit vzdělání a osvětu v rámci koncepce environmentálního vzdělávání a osvěty Libereckého kraje. Funguje již šestým rokem s velkým přispěním Libereckého kraje a AOS Eko-kom,“ připomněl. radní.

Zástupci jedenácti základních škol, které splnily v průběhu školního roku úkoly prokazující znalosti a nabyté vědomosti v oblasti krajské koncepce environmentálního vzdělávání a osvěty, se zúčastnily akce „Za třídění do ZOO“. Úkolem z pracovních listů Cesty odpadů bylo například zjistit, co znamenají značky na obalech, nebo vyjmenovat 10 druhů objemných odpadů.

„Do programu je zapojeno cca 250 základních škol, aktivně soutěžilo 59 škol z celého Libereckého kraje,“ připomněla Ida Svobodová..

Všichni účastníci dostali sladký balíček a zdarma si prohlédli Zoologickou zahradu v Liberci. .

„Akce Za třídění do ZOO byla pro všech 215 dětí a pedagogických pracovník, kteří se zúčastnili slavnostního vyhlašování, poděkováním za práci v končícím školním roce a předzvěstí začínajících prázdnin,“ uzavřel Jaroslav Podzimek.

Více viz www.tridimeveskole.cz .

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky