Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vogtlandbahn bude zajišťovat od prosince 2014 vlakové spojení ve Východosaské síti s přesahem do Liberce

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 10. 2013 13:01

Sdílet článek

Účelový dopravní svaz Horní Polabí (Zweckverband Verkehrsverbund Oberelbe, Z-VOE) a Liberecký kraj zadaly zakázku na obsluhování Východosaské sítě společnosti Vogtlandbahn-GmbH.

Oznámení o udělení zakázky bylo 9. 10. dopravci sděleno dopisem. 

 Od změny jízdního řádu v prosinci 2014 tak budou zeleno-bílé vlaky společnosti Vogtlandbahn-GmbH jezdit na linkách

Dresden – Bischofswerda – Bautzen – Görlitz (RE 1 a RB 60) a

Dresden – Bischofswerda – Zittau – Liberec (RE 2 a RB 61).

„První jednání objednatelů se zástupci Vogtlandbahn se uskuteční na začátku listopadu, předmětem jednání bude harmonogram nutných kroků před zahájením provozu. Vogtlandbahn představí své plány až do vyjetí prvního vlaku,“ uvedl krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník s tím, že přepravní smlouva se uzavírá na dobu čtyř let a zahrnuje objem výkonů ve výši zhruba 3,0 mil. vlakokilometrů ročně (na území Libereckého kraje z toho připadají cca 3%).

V současné době jsou podle něj obě trati obsluhovány společností DB Regio AG, na českém úseku ve spolupráci s Českými dráhami, a.s. Dopravce Vogtlandbahn již nyní provozuje osobní vlaky na úseku Zittau – Liberec (pod značkou Trilex), nyní tak na stejné trati převezme i vozbu vlaků spěšných, z Liberce do Drážďan (RE 2).

Se začátkem platnosti nové přepravní smlouvy dojde také ke změně kvality služeb ve vlacích. „Každý vlak bude v celé trase obsazen průvodčím. Cestující si tak budou moci zakoupit jízdní doklady přímo ve vlaku. Nabízeno bude také drobné občerstvení a nápoje,“ upozornil radní.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky