Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vydejte se na kraj na výstavu dětských obrazů a fotografií nazvanou Cestou barev

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 01. 2011 16:39

Sdílet článek

 

Občanské sdružení Letní dům zahájilo včera za účasti hejtmana Libereckého kraje Stanislava Eichlera, jeho statutární náměstkyně Lidie Vajnerové, náměstka Víta Příkaského a radního Jaroslava Podzimka ve vestibulu Krajského úřadu LK v Liberci výstavu s názvem „Cesta barev aneb 121 dní v obrazech“. Slavnostní vernisáže se zúčastnil ředitel O. s. Letní dům Cyril Zákora a ředitelka Dětského domova v Krompachu Regina Stibliková s vychovateli a dětmi.

„ Jsem překvapen, jaké zajímavé obrazy a fotografie mohou poměrně v nízkém věku děti vytvořit. Letnímu domu přeji hodně úspěchů při této nelehké práci,“ řekl mimo jiné hejtman.

 Výstava prezentuje obrazy dětí a mladých lidí z dětských domovů a fotografie z celoroční činnosti Letního domu.

S kulturním vystoupením mažoretek vystoupily roztomilé nejmenší děti z Dětského domova v Krompachu s tanečním představením, za které sklidily velký potlesk návštěvníků.

 „Vstupte do roku 2011 cestou barev,“ zve na výstavu Andrea Blahovcová z Letního domu. „Inspirujte se obrazy dětí z dětských domovů. Díla vznikala na sociálně-terapeutických pobytech s Letním domem v roce 2010. Vedle nich představujeme aktivity tréninkového bytu, komunitní slavnosti i zapojení dobrovolníků. Výstava potrvá do konce ledna 2011," doplnila.

Výstava potrvá do  31. ledna 2011.

Výstavu podporují: Krajský úřad Libereckého kraje; Sodexo, s.r.o.; Nadační fond Albert; Nadace Dobré dílo sester sv. Karla Boromejského; NROS ze sbírkového projektu Pomozte dětem!; Nadační fond Albert, Provident Financial . Posláním Občanského sdružení Letní dům je zejména formou pravidelných sociálněterapeutických pobytů a návštěv v dětských domovech pomáhat dětem a mladým lidem z dětských domovů nalézat a využívat zdroje vnitřní jistoty a vyrovnanosti směřující ke spokojenému a plnohodnotnému životu.

Více na www.letnidum.cz. Kontakt: Martina Veselá, PR pracovnice, Občanského sdružení Letní dům, Vyšehradská 41, Praha 2, www.letnidum.cz, tel. +420 222 940 040, 777 732 049, martina@letnidum.cz

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky