Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zábavně o stáří? Ale ano! Přesvědčili se senioři ve Vratislavicích nad Nisou

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 02. 2013 18:31

Sdílet článek

 

V Kulturním centru 101010 ve Vratislavicích nad Nisou se v rámci realizace projektu Zdravý Liberecký kraj uskutečnil diskusní pořad Zábavně o stáří? Ale ano!

Diskusi k praktickým tématům, která se týkají péče o seniory, i k námětům, jak aktivně trávit čas v tzv. třetím věku, příjemně moderovali Aleš Cibulka a bavič Vladimír Hron.

Za Liberecký kraj a místní odborníky na tuto oblast hovořili Petr Tulpa, člen rady kraje pro resort sociálních věcí, Alena Jiroudková, primářka oddělení gerontologie a následné péče Krajské nemocnice Liberec a.s., Zdenka Brodská, pracovnice odboru prevence kriminality Městské policie Liberec, Miloslav Vodrážka, ředitel Domova pro seniory ve Vratislavicích nad Nisou, Alena Riegerová, vedoucí odboru zdravotnictví KÚ LK, a Martina Teplá, vedoucí oddělení sociálních služeb krajského úřadu.

Představení přispělo do mozaiky aktivit, které vytvářejí podobu projektu Zdravý Liberecký kraj, projektu, kterému pod metodickým vedením Národní sítě Zdravých měst České republiky, zájmového sdružení právnických osob, dává Liberecký kraj konkrétní podobu od roku 2011, kdy do Národní sítě Zdravých měst vstoupil. Toto sdružení se dlouhodobě a systematicky věnuje podpoře aktivit posilujících ve městech, obcích a regionech postup ke zdraví, udržitelnému rozvoji a zvyšování kvality života ve všech jeho aspektech. A představení „Zábavně o stáří? Ale ano!“ se konalo právě pod patronací tohoto sdružení ve spolupráci s Libereckým krajem pod záštitou Ivany Hujerové, radní pro regionální rozvoj a evropské projekty.

A která témata posluchače nejvíce zajímala?

Zajímali se například o to, kde se dají získat kontakty na poskytovatele sociálních služeb, jaké jsou čekací doby na umístění do domovů pro seniory, jaké jsou podmínky pro setkávání a společné aktivity seniorů, na koho se obrátit v případě ohrožení bezpečnosti, jak předcházet zdravotním problémům ve vyšším věku a řada dalších.

Bavič Vladimír Hron celý večer doprovodil několika písněmi ze svého repertoáru a profesionální hudební doprovod doplnil svým pěveckým vystoupením i ředitel Domova pro seniory, Miroslav Vodrážka, což přispělo k téměř domácí atmosféře celého představení.

Průběh pořadu a přátelské prostředí potvrdily, že otázky, které většinou vnímáme vážně, lze podávat i s úsměvem, a možná právě proto mohou mnohem lépe utkvět v paměti. Dobré zkušenosti s tímto modelem diskusního pořadu Liberecký kraj jistě využije i při jiných příležitostech.     

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky