Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Žáci si vybírali školu na burze v Turnově

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 11. 2013 12:42
  • Školství

Sdílet článek

Burze střední škol patřilo úterý 5. října v Turnově. Šlo o další podzimní akci, která má pomoci žákům devátých tříd základních škol vyřešit nelehkou otázku – jakou střední školu si vybrat?

Na návštěvu budovy v Alešově ulici, kde sídlí Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, se vydala také krajská školská radní Alena Losová, která zastupovala Liberecký kraj, jenž přispěl na pořádání burzy.

„Po nedávné EDUCE v Liberci dostávají žáci další šanci seznámit se s nabídkou středních škol. Mě burza škol ve zdejším domáckém prostředí zaujmula. Každé patro, třídy i chodby krásně ožily expozicemi středních škol nejen z Libereckého kraje a všude bylo k vidění víření dětí, které zvídavě obhlížely stánky škol,“ popsala své dojmy z návštěvy turnovské burzy radní.

Na návštěvníky burzy čekala pestrá nabídka studijních a učebních oborů, prezentace činnosti středních škol, bylo zřízeno úřadem práce informační a poradenské středisko pro volbu povolání a nechyběly ani prezentace několika firem.

„Turnovská burza je již tradiční akcí, kde dochází ke středu poptávky po vzdělání, kterou tvoří žáci ze základních škol i jejich rodiče, a nabídky po vzdělání reprezentovanou středními školami. Jsem ráda, že se do akce zapojují i zaměstnavatelé, jako například naše partnerská firma Mahle,“ podotkla k burze Milena Lednejová, ředitelka pořádající střední školy

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky