Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Žáci SOŠ Liberec postavili v rámci výuky budovu pro školní zahradnictví

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 14. 11. 2018 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Areál Střední odborné školy (SOŠ) Liberec v Jablonecké ulici se rozrostl o novostavbu. Jedná se o sklad upravené zeminy, který pro školní zahradnictví postavili žáci stavebních oborů. Stavbu zahájili během červnových závěrečných zkoušek a kompletně dokončili v říjnu. Celá stavba je dílem žáků a jejich učitelů odborného výcviku.

„Na stavbě se průběžně podílelo 25 budoucích zedníků, dlaždičů, strojařů a malířů. Veškerá stavební činnost proběhla v rámci výuky při odborném výcviku žáků. Celkové náklady na stavbu tak tvořil pouze materiál v hodnotě 67 000 korun,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. „Propojení výuky s praxí tímto způsobem považuji za skvělý nápad,“ dodal.

Žáci postupně pracovali na základech, betonových podlahách, zdivu, krovech střešní krytině, vratech a vše dokončili samostatně, bez spolupráce s jiným dodavatelem. „Zahradníci tak mají nový a prostorný sklad propařené zeminy, která je nezbytná pro odborné pěstování širokého sortimentu rostlin, který je také nabízen veřejnosti v oblíbené školní prodejně,“ doplnil ředitel školy Milan Adamec.

Předání dokončené stavby proběhlo v pátek 9. listopadu za přítomnosti Petra Tulpy, náměstka hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

SOŠ Liberec je škola zaměřená na poskytování speciálně pedagogické péče v oblasti středního a středního odborného vzdělávání. Nabízí vzdělání v řadě tradičních řemeslných oborů a specifických oborech vhodných pro žáky a žákyně s kombinovaným znevýhodněním. Moderní areál školy nabízí kvalitní podmínky pro teoretickou i praktickou výuku.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky