Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Žáci základních škol bojovali o titul nejlepšího sportovce

  • 13. 11. 2009 15:39

Sdílet článek

Pořadatelé doprovodného programu vyCOOLse! na podporu Her IV. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky (ODM) 2010 přichystali ve čtvrtek 12. listopadu pro žáky základních škol v Liberci další akci s názvem KDO JE ÚPLNĚ NEJVÍC?!. Tentokrát mezi sebou soutěžili v ryze sportovních disciplínách o titul nejlepšího sportovce, sportovkyně a sportovní třídy. V hale Technické univerzity v Liberci – Harcově mezi sebou svedly boje v devíti soutěžích bezmála dvě stovky nadšenců.

V bojové atmosféře sbírali žáci sedmých a osmých tříd základních škol během soutěžního dopoledne postupně body v devíti nejrůznějších sportovních disciplínách – gymnastické sestavě, jízdě na kole, běhu na pásu, bench pressu, rychlolezení po stěně, bungee runningu, střelbě na basketbalový koš, hodu míčem na brankáře a chůzi v bublině.

Po sečtení bodů ze všech atrakcí postoupilo do finále vždy deset chlapců a deset dívek, na které čekal závěrečný běh „opičí dráhou“, ze kterého vzešli koneční vítězové. Nejlepšími sedmáky se z prvotní stovky stali Michal Klinger ze ZŠ U Školy, v dívčí kategorii Jana Fléglová ze ZŠ Husova a jako třída se nejvýše umístili žáci ze ZŠ U Školy.

Mezi žáky osmých tříd obsadili nejvyšší příčku Arbi Eskiev ze ZŠ Vratislavice a Kristýna Hovorková ze ZŠ Dobiášova. Nejúspěšnější třídou se může pochlubit ZŠ Lesní. Osmáků se na akci dostavilo 86.

Stejné překážky jako jejich mladí svěřenci zdolávali ve speciální kategorii také učitelé. Nejlepším kantorem se stal Mirko Stodola ze ZŠ U Školy, která se tak stala vůbec nejúspěšnější školou ze všech přihlášených.

„Celá akce se opravdu vyvedla, všichni žáci i učitelé si zábavné dopoledne opravdu užili. Vytvořili skvělou atmosféru, navzájem se hecovali, fandili si, ale i zdravě provokovali, což vyvolávalo opravdu bojovnou atmosféru, obzvlášť při finálové opičí dráze. Jsme rádi, že je o akce programu vyCOOL se! zájem, což dokládá i pravidelně vysoká návštěvnost,“ zhodnotila sportovní akci Vanda Šulcová, koordinátorka doprovodného programu pro školy.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky