Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zahraniční stážisté na sklářské škole v Kamenickém Šenově

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 04. 2016 15:58
  • Školství

Sdílet článek

O stáže a výtvarné a sklářské kurzy je na  Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské v Kamenickém Šenově velký zájem. V současné době na škole pracují dvě americké výtvarnice a jedna výtvarnice z Japonska.

Aya Lizuka absolvuje roční stáž se zaměřením na broušení skla pod odborným vedením Mgr. Josefa Kříže. Kurz zaměřený na tavenou plastiku zase studují Američanky - Willi Haye (Santa Fe) a Rose Hawley (Charlotte). Pod vedením MgA. Petra Stacha obě výtvarnice vytváří podle svých návrhů tavené objekty, učí se modelovat a vyrábět sádrové formy.

„Během pobytu se také seznamují se specifiky českého prostředí a náročností sklářského řemesla a jeho technologií. Na oplátku jsou zapojeny do výuky angličtiny českých studentů, kteří mají v jejich přítomnosti příležitost poznat jinou kulturu a mentalitu. Hlavním přínosem je však pro naše žáky to, že si mohou procvičit angličtinu s rodilými mluvčími. V rámci programu Erasmus pobývají u nás ve škole také dva studenti z Lotyšska a v květnu čekáme naše tradiční partnery z německého Rheinbachu,“ říká ředitel školy Pavel Kopřiva.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky