Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zasedalo představenstvo Krajské nemocnice Liberec

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 10. 2011 14:33
  • Školství

Sdílet článek

 

Hospodaření nemocnice

na jednání představenstva Krajské nemocnice Liberec, a. s. , 7. 10. 2011 byli členové představenstva informováni o aktuálním výsledku hospodaření KNL. V průběhu měsíce srpna se hospodaření společnosti vrátilo do ziskových hodnot a společnost za dané období hospodařila se ziskem ve výši přes 3,4 milionu Kč.

 

„Situaci však nelze příliš přeceňovat, protože je to dáno nejen tlakem na snižování nákladů a opatrnou investiční politikou, ale ze značné části i účetně administrativními postupy, které přinesly například snížení nákladů o odpisy majetku pořízeného z dotace ve výši přes 4 mil. Kč apod.,“řekl generální ředitel Krajské nemocnice Liberec, a. s. Ing. Jiří Veselka, MBA.

 

1)     Nákup nového CT

Jednou z největších investic, které nemocnice v následujících měsících plánuje, je nákup nového CT. Investice se odhaduje na 20 až 30 milionů korun. Nemocnice počítá s tím, že zažádá i o dotace z Evropské unie.

 

Radiodiagnostické oddělení KNL je v současné době vybaveno dvěma CT přístroji – novým spirálním CT, který se nachází v pavilon chirurgických oborů, a konvenčním CT v pavilonu interních oborů. Tento přístroj je v nemocnici od roku 1991 a je ho vzhledem k jeho stáří potřeba vyměnit.

 

Nákup nového CT schválila po projednání i Dozorčí rada KNL.

 

2)            Zřízení protialkoholní záchytné stanice
 
Dále představenstvo společnosti vzalo na vědomí informaci o stavu projektu zřízení protialkoholní záchytné stanice.
 
Proběhla již první orientační jednání. Město Liberec projekt podpoří, ze společného jednání vedení obou měst víme i o zájmu Jablonce n. N. Liberecký kraj přislíbil také určitou pomoc s participací na projektu, kdy je ochoten například pomoci aktivity koordinovat,“uvedl generální ředitel KNL.

 

3)     Mediální akce KNL

V úterý 11. října navštíví nemocnici ministr zdravotnictví. Ve 14:00 hod. se sejde se zaměstnanci liberecké nemocnice v posluchárně KNL.

Den otevřených dveří pro veřejnost připravilo Oddělení psychiatrie Krajské nemocnice Liberec, a. s. Konat se bude ve středu 12. října od 15:30 do 16:30 hod. v pavilonu E – tedy pavilonu psychiatrie. Veřejnost se v rámci této akce seznámí s

 

 

léčebnými režimy resocializační a protialkoholní stanice. Přístupné budou pokoje pacientů, terapeutické místnosti a personál, který rád zodpoví veřejnosti případné dotazy.

Navíc od pondělí 10. října do pátku 14. října budou v době návštěv (tedy od 16:00 do 17:00 hod.) v terapeutických prostorách psychiatrie KNL, a. s. probíhat dovednostní soutěže pro děti. Dospělým návštěvníkům budou personálem psychiatrie zase poskytovány informace z oblasti pomoci nemocným duševními poruchami.  Akce je pořádána ve spolupráci s dobrovolnickým centrem při KNL, a. s. - Dobromyslem.

 

Ve čtvrtek 13. října od 15:30 hod. se v přednáškovém sále Krajské nemocnice Liberec, a. s. uskuteční beseda „Vše, co jste chtěli vědět o inzulínu, a báli jste se zeptat“.

V rámci besedy budou mít návštěvníci možnost nechat si změřit hladinu cukru v krvi, krevní tlak a cholesterol a konzultovat jídelníček s nutriční terapeutkou. Jako host vystoupí MUDr. Kateřina Cajthamlová.

(O dalších plánovaných akcích Vás budeme pravidelně informovat. Zajímavosti naleznete také na stránkách KNL v rubrice – AKTUALITY.)

 

 

 

Kontakt pro novináře:

Krajská nemocnice Liberec, a. s.

Lukáš Gibiec

tiskový mluvčí

Mobil: 606 093 450

E-mail: lukas.gibiec@nemlib.cz

www.nemlib.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky