Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zástupce Turecké republiky představil členům Rady LK možnosti vstupu místních podnikatelů na turecký obchodní trh

Šírová Květa

  • 20. 01. 2010 10:54
  • Rozvoj

Sdílet článek

Hejtman LK Stanislav Eichler společně s členy Rady LK přivítal v úterý 19. ledna v sídle Libereckého kraje zástupce Velvyslanectví Turecké republiky Fuata Kasimcana a zástupce podnikatelské sféry. Turecký obchodní rada představil členům Rady LK a zástupcům Hospodářské komory a podnikatelům možnosti vstupu na Turecký obchodní trh.

„Jedním z hlavních zájmů Rady LK je hledat nové možnosti obchodu pro naše podnikatele. Za tímto účelem jsme již podnikli cestu například do Vietnamu. Věřím, že návštěva zástupce Velvyslanectví Turecké republiky pomůže k otevření případné cesty místních firem na turecký obchodní trh,“ řekl hejtman LK Stanislav Eichler.

 „Vztahy mezi Českou a Tureckou republikou jsou dlouhodobé. České firmy se velkou částí podílely na výstavbě tureckých elektráren. Pouta mezi oběma zeměmi jsou silná a rádi bychom je prohlubovali právě na regionální úrovni,“ řekl Fuat Kasimcan.

Po úvodní prezentaci představující Liberecký kraj, vedené hejtmanem Libereckého kraje a členy Rady LK doporučil Fuat Kasimčan případný kontakt Libereckého kraje s oblastí Bursa v Turecku.

„Vzhledem k podobným zájmům a zaměření obou oblastí bych jako nejreálnější spolupráci viděl právě s oblastí Bursa,“ vysvětluje Kasimcan.

Obsáhlá a detailní prezentace o Turecku vedená Fuatem Kasimcanem zdůraznila velký potenciál Turecka, základní ekonomické údaje a hodnoty, zmíněna byla  i politická situace a zázemí pro potencionální podnikatele.

Není obtížné začít v Turecku podnikat, je ale dobré mít nějakého místního zástupce, zprostředkovatele nebo obchodního partnera,“ dodává Kasimcan.

Více informací o systému a možnostech tureckého obchodního trhu je k dispozici na: www.invest.gov.tr nebo na e-mailu: DTPRA@IEX.CZ.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky