Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zbožňovaná Heidi Janků po jedenácté roztančila Ples vozíčkářů v Babylonu

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 04. 2014 17:07

Sdílet článek

Centrum Babylon Liberec v sobotu 19. dubna 2014 před velikonočními svátky pohostil v bezbariérovém expo sále opět vozíčkáře a lidi se zdravotním postižením z Libereckého kraje, ale i z Nové Paky, Prahy, Pardubic, Hradce Králové a dalších měst z blízkého i vzdáleného okolí.

Krásným večerem plným hudby, živého vystoupení a zábavy přítomné přivítal s moderátorem Jaromírem Štěpánkem zaplněný sál radní pro sociální věci Petr Tulpa, který v pozdějších večerních hodinách předával dárkové koše vozíčkářům a dalším účastníkům plesu výhry ve velké tombole.

„V bohatém programu vystoupila již po jedenácté ikona tohoto plesu zpěvačka Heidi Janků. Všichni přítomní jásali a ihned šli tancovat na její vystoupení, jelikož Heidi každoročně roztančí celý sál včetně vozíčkářů a všichni ji zbožňují,“ prozradila za pořadatele Lenka Zimmermannová
 Dále vystoupili břišní tanečnice Alymirka, transvestiti  Jan Gašpar alias Helena Vondráčková a Denisa Slim alias Cher. Večerem provázeli kapely S.R.O. a BLACK BEAGLE, které jsou taktéž věrni již jedenáct let a plesy vozíčkářů v Liberci doprovází zdarma. 

 Ples je každoročně pořádán organizací ESY HANDICAP HELP, o.s., ve spolupráci s Vozíčkáři Euroregion Nisa o.p.s.  V Centru Babylon se ples konal již po šesté za finanční podpory Nadace Škola hrou a díky dalším sponzorům, kteří vozíčkářům a lidem s handicapem na plese udělali velikou radost tradičně bohatou velkou i malou tombolou.

Všichni tak odcházeli z plesu s dárkem,“ dodala Zimmermannová s tím, že na přípravě malé i velké tomboly se podíleli klienti dílen ESY HANDICAP HELP a Dolmenu sušenou vazbu pro Heidi Janků pak klienti DD Harcov. 

Výborné občerstvení na sále zajišťovali klienti Foreigners pod vedením Ruzanny Grigoryan, která ještě upekla obrovské tříposchoďové dorty do velké tomboly včetně malých dortů a sklidila tak velký úspěch.

„Všem, kdo se zdarma podíleli na plese jakýmkoliv způsobem všichni děkujeme. Poděkování také patří Petru Tulpovi, všem vystupujícím, kteří zahráli a zazpívali zdarma,“ zdůraznila Lenka Zimmermannová s tím, že všichni se již těší na 12. Ples v příštím roce.

Viz také: https://www.youtube.com/watch?v=5EF2DYTjxAI&feature=youtu.be

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky