Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zimní dětská sportovní olympiáda se blíží, začne 31. ledna v Tipsport areně

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 01. 2010 14:27

Sdílet článek

 

Z pověření Českého olympijského výboru se od 31. ledna do 5. února 2010 stane Liberecký kraj pořadatelem Her IV. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky (ODM 2010) - největší sportovní soutěže určené sportovcům v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. Pro sportovce základních škol tato akce symbolizuje totéž co pro dospělé závodníky olympijské hry. 

Náměstek hejtmana Libereckého kraje pověřený vedením resortu školství, mládeže, tělovýchovy a sportu,  Radek Cikl zve na Hry 4. zimní olympiády mládeže, která se uskuteční v Libereckém kraji. O jakou akci se jedná?

Na Hrách IV. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky bude ve dnech od 31. ledna do 5. února 2010 bojovat v našem kraji o cenné kovy v devíti sportovních disciplínách (alpské lyžování, běh na lyžích, biatlon, lední hokej, krasobruslení, rychlobruslení, severská kombinace, skok na lyžích, snowboarding) přes 1200 mladých sportovců. Součástí her jsou také dvě umělecké disciplíny (korespondenční výtvarná soutěž, standardní tanec). Sportovat se bude v Liberci (alpské lyžování, běh na lyžích, lední hokej, krasobruslení, rychlobruslení), Jablonci nad Nisou (lední hokej, biatlon), Snowparku Kořenov – Rejdice (snowboarding) a Harrachově (skok na lyžích, severská kombinace). Účastnit se bude všech čtrnáct krajů České republiky a tak o napínavé situace na sportovištích jistě nebude nouze. Touto cestou bych také rád pozval všechny fanoušky sportu, aby přišli sportovce v jejich zápolení povzbudit.

 

 

Krajský úřad Libereckého kraje vyhlašuje v rámci Her IV. ZODM doprovodnou fotografickou soutěž. Kdo se může soutěže zúčastnit a co se bude fotit?

Zapojit do této soutěže se může široká veřejnost bez omezení věku. Předmětem soutěže bude pomocí digitální fotografie zachytit atmosféru ODM 2010 po dobu, kdy budou probíhat soutěže, tedy od prvního do pátého února tohoto roku. Fotografie může autor zaslat na e-mailovou adresu: foto@odm2010.cz. Email musí obsahovat kontakt na autora fotografie a věk autora. Osoby školou povinné zašlou ještě jméno školy. Bližší informace naleznou zájemci o tuto soutěž na stránkách dětské olympiády: www.odm2010.cz nebo stránkách Libereckého kraje: www.kraj-lbc.cz.

 

 

Podle čeho se budou fotografie hodnotit a kdy proběhne vyhlášení vítěze?

Hodnotit se bude námět, originalita, nápad a kvalita provedení. Vyhodnocení fotografií proběhne vždy v den pořízení, vítězů bude tedy v průběhu ODM hned pět. Vybrané fotografie budou zveřejněny v olympijských novinách a na internetu, autoři budou odměněni.

 

 

Na závěr ODM 2010 bude vyhlášen nejúspěšnější kraj celé soutěže. Hodnocení proběhne na základě bodů z disciplín, do nichž nastoupí reprezentanti nejméně sedmi krajů. Kraji s nejvyšším počtem bodů bude na závěrečném ceremoniálu Her předán pohár hejtmana Libereckého kraje. Výprava z Libereckého kraje bude obhajovat prvenství ze všech tří předchozích ročníků Her.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky