Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Život lidí s autismem přiblíží akce ve vratislavickém lesoparku Zámecký vrch

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 26. 03. 2024 13:00
  • Sociální
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Poznej autismus jinak – tak zní název události, jež pořádá v rámci Světového dne porozumění autismu organizace Centrum LIRA. Jedná se o venkovní akci – konkrétně stezku s úkoly –, jejímž cílem je přiblížit veřejnosti život lidí s autismem, a tím pomoci k jejich pochopení a lepšímu začlenění do běžné společnosti.

Úkoly jsou zaměřené na různé oblasti – komunikace, emoce, motorika, senzorické vnímání apod. Celá akce se uskuteční od 29. března do 2. dubna 2024 v lesoparku Zámecký vrch ve Vratislavicích nad Nisou. Zájemci mohou dorazit na stezku kdykoliv v těchto dnech. Stezka je vhodná nejen pro jednotlivce a studenty, ale i pro rodiny s dětmi. Akce je zdarma.

Pro diagnózu autismu je charakteristická modrá barva, proto organizace Centrum LIRA připravuje také výzvu – Den v modrém. Tím účastníky vyzývá, aby prošli stezku v modrém oblečení a vyjádřili tak podporu lidem s autismem a zároveň pomohli toto téma přiblížit ostatním. Není to však podmínkou pro účast na stezce.

Plakát k události v příloze.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky