Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

ZŠ Studenec získala v soutěži deset tisíc Kč na nákup školních pomůcek

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 02. 2012 14:27

Sdílet článek

 

Výsledky velké podzimní soutěže ve sběru elektrozařízení, v rámci které odevzdalo 881 škol z celé ČR k zpětnému odběru a recyklaci celkem 439 532 kg elektrozařízení v Libereckém kraji nejlépe  potěšily 230 žáků ZŠ Studenec na Semilsku.

Ve středu 22. února zde předal vítězný šek v hodnotě  10 tisíc Kčřediteli školy Petru Junkovi krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek (ČSSD).

„Spokojeni tedy jistě jsou také na ZŠ Okrouhlá a Krakonošově ZŠ a MŠ Loukov, které se umístily na 2. a 3. místě a dostaly pět a tři tisíce rovněž na nákup školních pomůcek,“ řekl radní.

Navíc každá škola, která v soutěžním období objednala alespoň 1x odvoz elektrozařízení, byla zařazena do losování o 10 tisíc Kč na nákup učebnic nebo počítačového vybavení. Mezi šťastnou desítkou byla vylosována i ZŠ Polevsko na Českolipsku.

Soutěž organizovaná společností ASEKOL proběhla v období od 1. září do 30. listopadu 2011 a kritériem pro vítězství byl vždy přepočet celkem sesbíraných kg na jednoho žáka školy. Vítěznou školou v rámci celé ČR se stala Základní škola Liběšice, okres Louny, jejíchž 28 žáků odevzdalo neuvěřitelných 12 684 kg elektrozařízení, tedy 453 kg na jednoho žáka. Tato škola získala od společnosti Asekol 100 000 Kč na nákup učebnic nebo počítačového vybavení.

Výsledky:

Liberecký kraj

Název školy

počet žáků školy

celkem kg

počet na žáka

ZŠ a MŠ Studenec, okres Semily

230

3960

17,22

ZŠ a MŠ Okrouhlá, Nový Bor

11

158

14,36

Krakonošova ZŠ a MŠ Loukov

85

1011

11,89

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky