Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Autobusy z Liberce do Jablonce pojedou od června po nové silnici

18. 05. 2018

V pátek 1. června bude otevřena dlouho očekávaná a nově vybudovaná přeložka sil. I/14 mezi libereckými Kunraticemi a jabloneckým Lukášovem, což bude mít pozitivní dopad i na autobusové linky provozované mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Autobusy budou ve srovnání s dnešním stavem až o 10 minut rychlejší.

Po nově vybudované silnici tak bude moci jezdit regionální linka č. 141, která spojuje jablonecké části Rýnovice, Mšeno a Jablonecké Paseky s Libercem, ale také vybrané spoje dálkových linek, které jsou vedeny přes Mšeno a Rýnovice. „Nové trasování po sil. I/14 umožní urychlit i autobusovou dopravu, autobusy budou rychlejší i ve srovnání se stavem před uzavírkou,“ říká Marek Pieter, náměstek hejtmana pověřený řízením resortu dopravy.

Ve srovnání s dnešním stavem je v jízdním řádu počítáno i s mírným posílením nabídky spojení ve všech částech pracovního dne. „Předpokládáme, že nové a rychlejší spojení bude pro dojíždějící atraktivní, a předem se tak připravujeme na nárůst počtu cestujících,“ doplňuje Pieter. Zcela nové možnosti spojení pak plánuje Liberecký kraj zavést o víkendu. „V rámci připomínkového řízení jsme od cestujících obdrželi nejvíce připomínek k tomu, aby byla zajištěna doprava i o víkendu,“ uvádí Otto Pospíšil, zástupce ředitele společnosti KORID LK, která připravuje jízdní řády regionální dopravy v Libereckém kraji. V provozu tak bude o víkendu celkem 9 párů spojů, což je o 7 více než ve stávajícím stavu.

Komfort cestování se zvýší také z pohledu bezbariérového přístupu. Více než 90 % spojů bude zajišťováno tzv. „low-entry“ vozidlem, tj. autobusem s bezbariérovým a nízkopodlažním vstupem.

Kompletní informace o změnách a nové jízdní řády platné od 1. června naleznou cestující na webu www.iidol.cz.

TZ: KORID LK

kontaktní osoba:

Jan Maxa
tel.: 604 182 722

e-mail: jan.maxa@korid.cz
web: www.korid.cz, www.iidol.cz

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302