Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Medvěd z D.R.A.K.u už má jméno. Vybíraly ho stovky dětí i Harapes

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 14. 06. 2019 00:00
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

 

Bezmála tři stovky dětí ze základních škol Libereckého kraje, z německých měst Löbau a Erkner se zapojily do soutěže libereckého občanského sdružení D.R.A.K., z.s., které pomáhá lidem s handicapem. Jejich úkolem bylo vymyslet jméno pro látkového medvěda, kterého coby hračku D.R.A.K. vyrábí a zároveň namalovat obrázky medvědů.

V úterý 11. června zasedla komise, která zvolila jméno pro draka a vybrala ten nejpěknější obrázek. Porotě předsedal tanečník
a herec Vlastimil Harapes.

„Vernisáž vybraných obrázků a křest medvěda se uskuteční ve čtvrtek 20. června na akci D.R.A.K.ův den s medvědem aneb Život do vlastních rukou,“ uvedla za občanské sdružení terénní sociální pracovnice Lenka Bobvošová.

Křtu se účastní Pavel Svoboda, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro rezort sociálních věcí. Ten ostatně převzal nad akcí D.R.A.K.ův den s medvědem aneb Život do vlastních rukou záštitu.

„Velmi si vážím záslužné práce, kterou sdružení pro handicapované již řadu let vykonává. Věřím, že jejich textilní medvěd přinese radost mnoha dětem nejen v Libereckém kraji,“ uvedl Svoboda.

Součástí čtvrteční akce bude krom jiného programu také premiérové uvedení filmu, který činnost D.R.A.K.u představuje. Doprovodné texty k němu namluvil právě Vlastimil Harapes. „Je naším dlouholetým patronem,“ doplnila Bobvošová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky