Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

První v kraji se narodila holčička Nina v českolipské porodnici

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 03. 01. 2019 00:00
  • Magazín

Sdílet článek

První dítě v Libereckém kraji se na Nový rok narodilo v České Lípě. Malá Nina přišla na svět 1:42 po půlnoci. Drobná holčička vážila 1850 gramů a měří 41 cm. Ona i její maminka Veronika z nedaleké z obce Slunečná na Novoborsku jsou zdravé a v pořádku. První chlapeček roku 2019 v Libereckém kraji se narodil až v devatenáct minut po čtvrté hodině ranní v Jilemnici. Jmenuje se Jakub a spolu s maminkou Kateřinou z Jablonce nad Jizerou se těší dobrému zdraví. Obě děti jsou v rodinách prvorozenými.

„Všechno nejlepší do života, hodně štěstí a zdraví přeji z celého srdce jménem Libereckého kraje a jménem svým první holčičce i prvnímu chlapečkovi narozeným v našem kraji v roce 2019,“ gratuluje hejtman Martin Půta v přání u pamětního dukátu. Na rozdíl od minulých let, kdy první holčička a také chlapec narození v daném roce v Libereckém kraji dostávali od hejtmana Martina Půty zlatý řetízek s přívěskem se znamením kozoroha, letos dostali pamětní zlatý dukát k narození dítěte 2019 s rytým věnováním. „Příchod miminka na svět je vždy mimořádná událost,“ poznamenal hejtman. Maminkám předal také tradičně dárkový šek na 5000 korun a květiny.

Mezi gratulanty 2. ledna nechyběli v obou městech také zástupci politické reprezentace, starostka České Lípy a statutární náměstkyně hejtmana Jitka Volfová či místostarosta Jilemnice Vladimír Vinklář. Ondřej Kout, zástupce hrádeckého výrobce hygienických potřeb Drylock, v dárkovém balení předal oběma maminkám zásobu plenek na celý rok, tedy v symbolickém počtu 2019 kusů.

Loni se první miminko v kraji narodilo na Nový rok v České Lípě. Malá Nela přišla na svět 11 minut po půlnoci. První chlapec nového roku v Libereckém kraji přišel na svět až v krátce před půl sedmou v Krajské nemocnici Liberec. 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky