Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Českolipská nemocnice chce zvládnout zájem žen o vyšetření prsů. Reagovaly na příběh Angeliny Jolie a slib VZP.

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 05. 2013 17:35
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

Mamocentrum v českolipské nemocnici hlásí zvýšený zájem o vyšetření prsů.

Souvisí se současnou medializací nabídky Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP), že proplatí ženám mladším 45 let, které jsou u ní pojištěné, preventivní vyšetření prsů mamografem i ultrazvukem. Tyto klientky si nejdříve vyšetření uhradí ze svého, peníze jim pak pojišťovna na pobočce vrátí proti předloženému dokladu o zaplacení. Novinka má omezenou platnost, jen od 1. května do 30. listopadu 2013. Starší ženy mají nárok na vyšetření hrazené jednou za dva roky zdravotní pojišťovnou.

 

Ženy se mohou v  českolipské nemocnice objednat telefonicky na čísle 487 954 399, nebo osobně v recepci na mammografickém pracovišti ve II.patře budovy nemocnice. Mamocentrum vyhoví všem zájemkyním, které se objednají včas. Zařazeny budou do termínů screeningu tak, aby stihly vyšetření do konce listopadu. Objednání může být složitější v období dovolených, kdy je na oddělení omezený provoz.

K vyšetření je potřeba doporučení od praktického lékaře, nebo gynekologa, případně z odborné mammologické poradny. V případě nejasností všem rádi odpovíme na uvedeném telefonním čísle 478 954 399.

 

Akreditované Mamocentrum v Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa je součástí radiodiagnostického oddělení, které vede primářka MUDr. Hana Čerbáková.

Pracoviště si vytvořilo velmi dobrou pověst a to díky profesionálnímu přístupu a dobrým výsledkům, když 46 % zjištěných nádorů je pod 10 mm.Lékaři zde běžně vyšetří denně 50 pacientek. Vyšetření prsu je bezbolestné a lékařky ženy s výsledky hned seznámí. Nemoc zachycenou včas je možné dobře a úspěšně vyléčit.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky