Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Českolipská nemocnice získala akreditaci na kvalitu a bezpečí lůžkové zdravotní péče

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 10. 2013 14:17
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa získala akreditaci. Akreditační šetření, zahrnující hodnocení kvality a bezpečí lůžkové zdravotní péče, zde auditoři Spojené akreditační komise, o. p.s., prováděli ve dnech 30. 9. – 2. 10. 2013. Udělená akreditace je platná do 1. 10. 2016.

"Po dlouhé a poctivé přípravě jsme se s nároky dobře vyrovnali a prokázali jsme, že jsme fungující, bezpečná a zcela svébytná nemocnice," prohlásil ředitel nemocnice Jaroslav Kratochvíl.

 

Tým zkušených auditorů, který prošel nemocnici od sklepa až po půdu, podle něj neposuzoval jen technický stav budov, vybavení a zařízení, ale sledoval a hodnotil především procesy. Jak se co děje v nemocnici, jak je o pacienty postaráno. Vše vychází z takzvaných Národních akreditačních standardů, které schválilo ministerstvo zdravotnictví. Stanovují bezpečnost provozu pro personál a hlavně pro pacienty. Je to v podstatě o bezpečnosti nemocnice jako celku. Nemocnice musela aktuálně splnit 74 akreditačních standardů. 

 

Spojená akreditační komise, o.p.s. ocenila snahu managementu i všech pracovníků nemocnice o zvyšování kvality péče i bezpečí pacientů účastí v akreditačním procesu.

"Obstáli jsme a za to děkuji všem zaměstnancům naší nemocnice, která by bez jejich práce tohoto úspěchu nedosáhla," zdůraznil ředitel.

 

V nedávné době již NsP Česká Lípa získala certifikaci ISO 15189 : 2007 pro oddělení patologie, spojených klinických laboratoří a hematologie, čím prokázala zvýšení kvality a bezpečnosti svých služeb, poskytovaných jak lůžkovým oddělením, tak privátním lékařům. Druhým je vyhovění požadavkům zdravotních pojišťoven, které si za podmínku pokračování spolupráce se zdravotnickým zařízením stanovily získání certifikátu kvality – například zmíněné ISO.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky