Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Cvikovský pediatrický den se zabýval poruchami srdečního rytmu dětí

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 04. 2013 15:52
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

Léčebna respiračních nemocí ve Cvikově v minulém týdnu uspořádala již 19. ročník Cvikovského pediatrického dne pod záštitou náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Zuzany Kocumové. Letos podruhé se konference konala ve velkém sále nádherně rekonstruovaného hotelu Sever. Na konferenci se sjíždí okolo stovky dětských lékařů z bližšího i vzdálenějšího okolí, zejména z Ústecka a Liberecka.

Tématem letošního setkání byla dětská kardiologie a hlavním řečníkem byl přednosta Dětského Kardiocentra v Praze Motole profesor Jan Janoušek.

„Ve své přednášce se zabýval poruchami srdečního rytmu u dětí a ve druhé části poutavě vyprávěl o době, kdy byl přednostou Kardiocentra v Lipsku. Porovnával odbornou úroveň, ale i organizační zázemí, platové podmínky a další v Německu a v České republice,“ uvedl Daniel Schneeberger, odborný dětský lékař alergolog z České Lípy,

Druhou část podle něj zahájil docent Homola z Ústí nad Labem přednáškou shrnující úspěchy fetální kardiologie, či jinak řečeno - vyšetřování srdce u dětí ještě nenarozených.

Program poté pokračoval jednotlivými kazuistikami z oboru dětské kardiologie, které přednesli lékaři z nemocnic v Ústí n. L., Liberce, České Lípy, Jablonce n. Nisou, Mladé Boleslavi a Ústí nad Orlicí.

Hlavním moderátorem setkání byl jako každoročně primář Josef Gut z České Lípy.

„Díky patří zaměstnancům Dětské léčebny ve Cvikově za jejich skvělou přípravu celé konference,“ uzavřel Schneeberger,

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky