Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dětského SpinFit MTB cupu na horských kolech se zúčastnilo 1570 malých a mladých závodníků

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 09. 2014 17:31
  • Školství
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Sedmý ročník SpinFit Dětského MTB cupu 2014 byl slavnostně ukončen ve středu 24. září v  OC DELTA.

Nad cyklistickým seriálem pro děti od 2 do 14 let již druhým rokem převzala záštitu statutární náměstkyně hejtmana pro sport Zuzana Kocumová, která sama dekorovala nejlepší závodníky na slavnostním vyhlášení. 

„Liberecký kraj každoročně podporuje seriál závodů pro děti i finanční dotací. Není to vrcholová akce, nemá celostátní význam, ale právě díky podobným závodům si děti vyzkouší sport bez přehnaného tlaku na výsledky a snad u něj zůstanou i v pubertě a dospělém věku. A to je možná víc, než olympijské medaile, na které dosáhne jen pár vyvolených,“ řekla mimo jiné náměstkyně.

Závodilo v Osečné, Beckově, Vesci, na Malevilu, v Doksech, Mladé Boleslavi, Bakově a finále se jelo ve Stráži pod Ralskem. Navíc v Mladé Boleslavi natáčela Česká televize pořad o dětských závodech na horských kolech

„V  letošním ročníku se seriálu zúčastnilo rekordních 1570 dětí. Soutěžily v osmi závodech na různých místech České republiky,“ uvedla za organizátory Luďka Bílková.

Všechny tratě byly podle ní uzpůsobeny náročností a délkou trati z věkovým kategoriím. Na všech akcích byl pro děti připravený bohatý doprovodný program.

Seriál se každoročně těší větší oblibě a tak již dnes připravujeme další ročník 2015, který odstartuje prvním závodem, tentokrát ve Vratislavicích nad Nisou.

„Děkujeme za významnou podporu Libereckému kraji, bez jehož přispění bychom tento seriál pro tolik děti nebyli schopni v takovémto rozsahu uskutečnit,“ uzavřela Luďka Bílková.

Konečné výsledky viz přílohaJ

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky