Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecká záchranná služba má nové vozidlo

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 11. 2021 10:30
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Úsilí všech zaměstnanců Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje o získání akreditačního osvědčení v oblasti kvality a bezpečí poskytované péče bylo korunováno úspěchem. Členové Spojené akreditační komise v uplynulých dnech navštívili pracoviště výjezdových základen ZZS LK, kde prověřovali kvalitu a bezpečí poskytované péče či soulad s legislativními a odbornými normami.

A byli spokojeni. Ředitel SAK Ivan Staněk tak dnes řediteli ZZS LK Luďku Kramářovi předal osvědčení o získání akreditace. „Jsem opravdu rád. V minulých měsících jsme se na akreditaci všichni poctivě připravovali, nastavili jsme řadu nových procesů a pravidel. V tuto chvíli můžeme říct, že jsme v České republice jediná záchranka s platným akreditačním osvědčením. To dokládá mimo jiné zejména kvalitu našich služeb a také to, že máme správně nastavená veškerá vnitřní pravidla jako je například oznamování nežádoucích událostí, nakládání s nebezpečným odpadem, a podobně,“ vysvětlil ředitel Kramář. Zároveň poděkoval všem zaměstnancům záchranky za opravdu odpovědný přístup nejen k akreditaci, ale zejména za to, že svou práci dělají tak, že k ní akreditační komise neměla výhrady. „Starost o bezpečí a kvalitu námi poskytované péče je nikdy nekončící proces. Ale určitě stojí za to,“ dodal.

ZZS LK dnes také „představila“ další vůz RV Škoda Kodiaq, který v těchto dnech přibyl do její flotily. Za pacienty v něm bude jezdit lékařská posádka z liberecké základny. Je vybaven stejně jako ostatní vozy RV, to znamená, že nebude sloužit pro přepravu pacientů a v nástavbě tedy není lůžková úprava, jsou v něm ale veškeré přístroje, které může lékař v terénu potřebovat. „Podařilo se nám tak konečně obnovit a sjednotit všechna výjezdová vozidla včetně záložních. Naše lékaře a záchranáře už neuvidíte na silnicích v jiných vozech než Škoda Kodiaq a Mercedes Benz,“ uvedl Kramář.

„Obnovu vozového parku Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje jsme započali před třemi lety. Díky tomu mohou naši záchranáři vyjíždět na pomoc lidem v moderních sanitách. Jejich práce je nesmírně náročná, a o to víc se to projevuje v době koronavirové pandemie. Enormního nasazení zdravotníků si nesmírně vážím a velice jim děkuji,“ uvedl hejtman Martin Půta.

A doplnil ho radní pro resort zdravotnictví Vladimír Richter: „Investice do modernizace Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje jsou naší prioritou. Díky tomu můžeme snižovat dojezdové časy záchranářských vozidel a zkvalitňovat zásahy zdravotníků. Kvalitní zdravotní péče se tak dostane ke každému z více než 450 tisíc lidí žijících v Libereckém kraji.“

Záchranáři dnes také předali další svou samolepu „Pomohl jsem zachránit lidský život“, kterou oceňují ty, kdo se zvlášť duchapřítomně a správně zachovali při pomoci jiným v nouzi. Dostal ji od nich Jiří Žďárský, který dne 18.9. 2021 zcela příkladně zavolal přes aplikaci Záchranka zdravotnickou pomoc muži, který náhle zkolaboval na nohejbalovém hřišti. Zároveň s pomocí operátorky na telefonu vedl resuscitaci.

TZ: ZZS LK 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky