Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj určuje TREND. Zvítězil v prestižní soutěži Ceny čestného nákupu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 21. 11. 2018 00:00
  • Majetek a investice

Sdílet článek

Kraj získal na mezinárodní konferenci o eSourcingu eBF v Ostravě prestižní cenu v kategorii TREND. Ta hodnotí kvalitu veřejných zakázek. Konference se uskutečnila 7. listopadu 2018 v Ostravě.

Fair Sourcing Awards (FSA) jsou ocenění udílená za inovativní, inspirativní nebo dlouhodobé využívání elektronizace nákupních a zakázkových procesů, eAukcí, e-poptávek a dalších elektronických nástrojů.

Ceny čestného nákupu mohou dostat firmy a instituce, které výjimečným způsobem využívají při výběru dodavatelů elektronické aukce a podporují elektronizaci procesu zadávání výběrových řízení. Hodnotí se přitom nejen počet eAukcí nebo objem zakázek, ale také odvaha managementu opustit zaběhnuté stereotypy a přejít na tento moderní, výhodný a naprosto transparentní způsob výběrových řízení.

Cenu tedy mohou získat nejen velké společnosti, ale i ty, které s eAukcemi teprve začínají. Laureáti ceny dávají světu jasný signál, že jsou čestným a racionálně uvažujícím partnerem, se kterým má smysl dělat byznys.

Soutěž je rozdělena do třech kategoriích START, TREND a MASTER. Kategorie TREND je určena nejúspěšnějším uživatelům a šiřitelům eAukcí a ePoptávek a ostatních elektronických nástrojů.

„Na konferenci eBF Liberecký kraj prezentoval v roce 2016 centrální nákup myček do domovů seniorů, kde byly kritériem výběru náklady životního cyklu výrobku. V letošním roce jsme se rozhodli přihlásit do soutěže FSA, protože eAukce používáme na nákup vybraných komodit již několik let, elektronické nabídky využíváme v dynamickém nákupním systému již od roku 2017 a celkově se nám podařilo zachytit celý proces zadávání veřejných zakázek od plánu zakázek, jejich realizaci až po vyhodnocení,“ uvedl Marek Pieter, náměstek hejtmana pověřený řízením resortu dopravy, investic a veřejných zakázek.

Porota složená z veřejně respektovaných osobností udělila Libereckému kraji první místo za to, že dokázal zavést transparentní, procesně kontrolovatelný a funkční systém řízení zakázek v legislativním prostředí.

Porota pozitivně hodnotila fakt, že jako veřejná instituce hledal kraj řešení mimo běžné standardy a věnuje prostor skutečnému průzkumu trhu a zaměřuje tak pozornost na skutečný cíl zakázky. Porota stejně ocenila i snahu kraje o sdílení svých zkušeností s kolegy z jiných krajů a proaktivní přístup k řešení problematiky veřejných zakázek v České republice.

„Přihlásit se do soutěže, kde se hodnotí nákup soukromého a veřejného sektoru, byla pro nás výzva, neboť konkurence byla opravdu veliká, ale snažili jsme se ukázat, že je možné uskutečnit ve veřejném sektoru s omezenými prostředky a hranicemi své vize, které by mohly konkurovat novým řešením a procesům nákupů v soukromém sektoru,“ doplnil Marek Pieter.

„Liberecký kraj se nebál vyzkoušet nevyzkoušené a i přes složitý schvalovací proces nastavil navazující a fungující procesy pro nákup. Ocenění si velmi vážíme a je pro nás motivací k dalšímu rozvoji,“ uzavřel René Havlík, ředitel Krajského úřadu Libereckého kraje.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky