Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nastávající kuchaři z liberecké SŠ gastronomie a služeb si vylepšovali kvalifikaci v oboru studené kuchyně

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 02. 2013 12:21
  • Školství

Sdílet článek

 

Na Střední škole gastronomie a služeb v Liberci se již po osmnácté uskutečnil rekvalifikační kurz studené kuchyně.

Pod vedením mistra kuchaře Vladimíra Picky, uznávaného odborníka, pedagoga a nositele řady kuchařských mezinárodních ocenění, měl čtyřdenní kurz studené kuchyněobrovský význam pro umění a znalosti 19 žáků 1. a 2. ročníků oboru kuchař, neboť certifikace je platná nejen v ČR, ale i zemích EU.

„Žáci se naučili používat vhodné suroviny, připravovat nejen základní, ale i speciální výrobky, jejich aranžování a dekoraci na slavnostní mísy,“ prozradil ředitel školy Zdeněk Šlaich s tím, že na závěr kurzu připravili žáci samostatně 80 druhů výrobků pro veřejnou prezentaci a ochutnávku - například dekorovaný krocan, humrové parfait, paštika v těstě, štrasburská kachna, suši, finger foods a další.

Mistr kuchař v závěrečném hodnocení zmínil dlouholetou kvalitní přípravu žáků ve škole.

„Jsem velmi spokojen se zájmem žáků o gastronomii i s jejich profesními dovednostmi a oceňuji stoupající kvalitu vybavenosti výukových prostor,“ řekl Vladimír Picek.

Vysokou úroveň přípravy gastronomických oborů podtrhla škola mimo jiné i mnohaletými opakovanými medailovými umístěními svých nastávajících kuchařů a číšníků na nejvyšší republikové soutěži GASTRO JUNIOR Brno.

„Připomeňme třeba dvě 2. místa Petra Glasera v roce 2010 a 2011 a 2. a 3. místo Michaela Morávka v roce 2012 a 2013,“ poznamenal ředitel.

Po předání osvědčení absolventům kurzu strávili spokojení příbuzní a přátelé žáků příjemné chvíle ve školní restauraci hotelové školy Centrum na Králově Háji v Liberci při kvalitní zážitkové gastronomii.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky