Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nový ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje MUDr. Vladimír Hadač bude od pondělí ve funkci

Mgr. Langer Jiří

  • 28. 02. 2014 16:03
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Nový ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, trutnovský chirurg MUDr. Vladimír Hadač, převezme v pondělí 3. března ve 14. 30 hodin svůj post.

Do funkce jej uvedou hejtman LK Martin Půta a jeho statutární náměstkyně pro zdravotnictví a sport Zuzana Kocumová. Slavnostní aktu se zúčastní MUDr. Jan Lejsek, prozatímní ředitel ZZS LK a vedoucí Odboru zdravotnictví KÚLK a Krajský zdravotní rada Alena Riegerová.

MUDr. Vladimíra Hadače jmenovala Rada LK na základě doporučení výběrové komise Rada kraje 24. února.

Vladimír Hadač v minulosti vedl Okresní středisko zdravotnické záchranné služby v Trutnově a doposud stále pracuje jako lékař záchranné služby. V současné době provozuje v Trutnově privátní praxi v oboru chirurgie a slouží na chirurgickém oddělené vrchlabské nemocnice. Svou lékařskou dráhu věnoval a věnuje především chirurgii, urgentní medicíně a baromedicíně, která souvisí s jeho velkým koníčkem – potápěním. 

„Mým cílem je zintenzivnit spolupráci nemocnic a záchranné služby v regionu a lépe hospodařit. Zasadím se o úzkou spolupráci s nemocnicemi, protože takové fungování nám umožní kvalitně využít personál, lékaře i záchranáře a jejich odbornost. Zároveň tento přístup zlepší ekonomiku provozu, protože za poslední dobu bohužel přibylo administrativy a personálu, který se na ní podílí.“ Omezením administrativy by MUDr. Hadač rád zjednodušil práci svých podřízených: „Náplní práce záchranářů je zachraňovat lidské životy a ne se utápět v byrokracii,“ dodal.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky