Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Přidejte vaši připomínku k rozšiřování těžby v polském hnědouhelném dole Turów!

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 05. 06. 2019 00:00
  • Magazín
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Liberecký kraj dělá vše proto, aby zmenšil negativní dopady na vlastním území v souvislosti s těžbou v polském dole Turów. Záměr rozšiřování těžby v hnědouhelném dole s sebou nese i možnost připomínkování, kterou má nyní česká veřejnost. Stáhněte si formulář, který naleznete níže. Jedna verze formuláře vám také umožňuje konkrétně uvést výčet vašich připomínek. 

Vyplněný formulář vložte do obálky a pošlete na adresu Ministerstva životního prostředí ČR (adresa: Ministerstvo životního prostředí, Vršovická 65, 100 10 Praha 10). Čas máte do 8. června.

Možnost připomínkování je část procesu EIA (posouzení vlivů záměru na životní prostředí). Proces EIA vede polské ministerstvo životního prostředí tzv. mezistátně, ptá se tedy na názor i české a německé veřejnosti.

Liberecký kraj společně s Chráníme vodu z. s., libereckou pobočkou Greenpeace a společností Frank Bold chce dosáhnout toho, aby rozšiřující se těžba v polském hnědouhelném dole Turów, co nejméně zatížila české příhraniční území.

  • NAMITKY TUROW - DOPLNENI (.pdf)
    68 kB
    03. 06. 2019 11:29
  • PRUVODNI INFO (.pdf)
    105 kB
    03. 06. 2019 11:29
  • NAMITKY TUROW -BEZ DOPLNENI (.pdf)
    67 kB
    03. 06. 2019 11:29

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky