Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ředitel ZZS LK nerezignoval, Rada LK jej odvolala

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 11. 2013 17:17
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada LK dnes odvolala z funkce ředitele Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Stanislava Mackovíka, a to na základě výsledků forenzního auditu provedeného společností NEXIA AP a.s.  Zároveň jmenovala MUDr. Jana Lejska, dosavadního lékařského náměstka, novým ředitelem ZZS LK.

„Není pravda, že pan ředitel Mackovík rezignoval, požádal pouze o poskytnutí pracovního volna k výkonu veřejné funkce. To si z pohledu nároků na řízení záchranné služby, ale i zákoníku práce neumím dost dobře představit. Hlavním důvodem odvolání jsou manažerská selhání vyplývající z forenzního auditu, který dnes projednala rada kraje. Závěry auditu poskytneme veřejnosti, aby se s nimi každý mohl seznámit (viz příloha Manažerské shrnutí). Nový ředitel této největší příspěvkové organizace potřebuje mít jasný mandát k tomu, aby mohl provést potřebné změny v některých oblastech činnosti záchranné služby a zajistil nápravu chyb, “ řekl mimo jiné hejtman s tím, že si přesto váží některých opatření, které odvolaný ředitel již v průběhu zpracování auditu provedl, například zrušil některé nevýhodné smlouvy.

Náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví LK Zuzana Kocumová očekává, že se výrazně zlepší komunikace s vedením ZZS LK.

„I jeho takzvaná rezignace, či spíše žádost o dočasné uvolnění, byla nejprve doručena médiím, a pak teprve na kraj. Vzhledem k negativnímu výsledku auditu věřím, že až vypíšeme nové výběrové řízení na místo ředitele, bude vybrán člověk, který naplní  závěry auditu a nebude případné spory či diskuse o různých názorech na věc převádět do osobní roviny,“ dodala náměstkyně s tím,  že audit ukázal, jak některé oblasti činnosti záchranky nebyly dobře řízeny, například autoprovoz.

Výběrové řízení na nového ředitele ZZS LK bude podle hejtmana a jeho náměstkyně ukončeno do tří měsíců. „Cíl změny je jediný. Kvalitní fungování záchranné služby pro všechny obyvatele kraje, ale s přiměřenými a kontrolovanými náklady na její činnost,“ uzavřel hejtman.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky