Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V kraji vznikne Regionální onkologická skupina

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 23. 01. 2019 00:00
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Od července loňského roku v kraji působí tzv. krajští odborníci, kteří pomáhají zlepšovat zdravotní péči v regionu. Odborníkem v oboru onkologie je MUDr. Jiří Bartoš, MBA, primář Komplexního onkologického centra Krajské nemocnice Liberec. Radní Libereckého kraje podporují užší spolupráci páteřních nemocnic, a proto na včerejší schůzi odsouhlasili ustanovení Regionální onkologické skupiny.

„Vznik Regionální onkologické skupiny vnímám jako významný krok ke zlepšení onkologické péče v kraji. Již v červenci minulého roku jsme vytvořili síť tzv. krajských odborníků Regionální onkologická skupina bude funkční sítí poskytovatelů zdravotních služeb krajských páteřních nemocnic. Klíčovou roli zde zaujme Komplexní onkologické centrum liberecké krajské nemocnice, které má již nyní velké zkušenosti se specializovanou péčí o onkologicky nemocné pacienty. Věřím, že jdeme správnou cestou, protože zdraví člověka je vždy na prvním místě,“ uvedl náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví MUDr. Přemysl Sobotka.

Regionální onkologická skupina bude pracovat v souladu s Věstníkem Ministerstva zdravotnictví České republiky. Jejím cílem bude využít veškeré dostupné znalosti a zkušenosti v celém regionu pro to, aby zajistila vysoce specializovanou péči a protinádorovou léčbu onkologicky nemocných pacientů.

Nemocnice smlouvou deklarují, že mají adekvátně vyškolené pracovníky v oboru klinické onkologie a že mají zájem společně sdílet léčebné postupy za účelem zajištění komplexní péče o onkologické pacienty.

„Jsem rád, že vedle významné podpory investic ve čtyřech páteřních nemocnicích, na které kraj vloni přispěl 45 miliony a letos plánuje přispět 30 miliony, dochází také ke spolupráci v zásadních medicínských oborech. To považuji za ještě důležitější než finanční podporu nemocnic z rozpočtu kraje,“ uzavřel hejtman Martin Půta.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky