Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veletrh cestovního ruchu Euroregion Tour 2011 v Jablonci n. N. měl úspěch

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 03. 2011 16:24

Sdílet článek

 

Již 11. ročník veletrhu cestovního ruchu EUROREGION TOUR 2011, ale první ve spolupráci s Libereckým krajem, který se konal  ve dnech 10. – 12. 3., v Eurocentru v Jablonci nad Nisou, má za sebou úspěšnou premiéru.

„Liberecký kraj se letos poprvé zapojil na základě memoranda o spolupráci s Eurocentrem Jablonec n. N. s.r.o. do organizace veletrhu. Jednalo se především o přípravu a zajištění odborného doprovodného programu,“ uvedla náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová a připomněla, že hlavním tématem letošního ročníku byla  dovolená pro rodiny s dětmi.

Veletrhu se zúčastnilo na 50 vystavovatelů z oblasti cestovního ruchu a také výrobci regionálních produktů z Libereckého kraje a příhraničních oblastí Polska. Na veletrhu vystavovalo nově i 8 krajů ČR. Prezentovaly se Ústecký kraj spolu s Českosaským Švýcarskem, Východní Čechy (Pardubicko), Vysočina, Královéhradecký kraj, Moravskoslezský kraj, Plzeňský kraj, Centrála cestovního ruchu Východní Moravy a Jihočeský (Písecko). A dále nechyběla Slovenská agentura pro cestovní ruch a na základě pozvání také partnerský region Libereckého kraje, Prešovský samosprávný kraj. Zúčastnily se také některé destinační společnosti z Polska a Německa. Ze zahraničních partnerů na veletrhu vystavovaly turistické oblasti Euroregionu Neisse – Nisa – Nysa – např. TTG Neisseland a TTG Zittauer Gebirge nebo zástupci Dolnoslezského vojvodství.

Liberecký kraj se prezentoval na výstavní ploše 15 m2 s nabídkou turistických možností ze všech oblastí kraje (Jizerské hory, Krkonoše, Českolipsko, Český ráj). Na stánku se společně s LK prezentoval i turistický region Český ráj.

„Návštěvníky veletrhu byli převážně lidé, kteří v našem regionu bydlí. Dotazy se týkaly nejvíce novinek z Libereckého kraje, plánovaných akcí na rok 2011, možností cykloturistiky a pěší turistiky v kraji, tipů na výlety pro rodiny s dětmi a také informací o ubytování a malých obcích Libereckého kraje,“ vypočítala náměstkyně hejtmana s tím, že na stánku Libereckého kraje probíhala po celou dobu veletrhu vědomostní soutěž, které se zúčastnilo 150 návštěvníků veletrhu.

„První společný ročník Euroregionu se vydařil, zvýšila se pestrost nabídky a tak věřím, že náš veletrh se dostane do celostátního katalogu největších přehlídek cestovního ruchu v České republice. Předpokládám, že obdobné veletrhy se budou konat i v jiných krajích, a tam se samozřejmě zúčastníme. Letos jsme například hradili část nákladů, napříkald pronájem stánků,  zúčastněným krajům,“ doplnila.  

 

V rámci veletrhu se rovněž uskutečnil ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou v Jablonci n.N. odborný workshop, na kterém Liberecký kraj představil úspěšné turistické produkty z Čech a Polska určené pro rodiny s dětmi. Agentura CzechTourism propagovala portál Kudy z nudy a uspořádala několik odborných přednášek pro školy se zaměřením na cestovní ruch.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky