Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vyjádření členů dozorčí rady Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s.

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 04. 2013 16:48
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

Provádět jakékoliv změny v řídících orgánech významného zdravotnického zařízení, jakým je českolipská nemocnice, vždy byla a bude citlivá záležitost. Ale právě proto, že jde o tak důležité zařízení, považujeme za nezbytné, aby představenstvo složené z odborníků dobře fungovalo a podílelo se na řešení problémů, s nimiž se nemocnice již delší dobu potýká.

Dozorčí rada proto na svém dnešním jednání dospěla k  závěru, že ve stávajícím složení představenstvo nefunguje tak, aby nemocnice s tak velkou spádovostí lépe plnila své povinnosti a závazky. Jediným racionálním řešením je odvolání čtyř členů představenstva a to včetně generálního ředitele MUDr. Petra  Chmátala a technického a provozního ředitele JUDr. Stanislava Cenka, kteří jsou za současný stav nejvíce zodpovědní.  Například za uzavření nevýhodné smlouvy s dodavatelem veřejné zakázky na zateplení nemocnice, kterou se nyní intenzivně zabývá dozorčí rada a řešila ji i mimořádná valná hromada NsP.    

Od nového představenstva očekáváme stabilizaci nemocnice, nastartování nových postupů v jejím řízení, přípravu výběrových řízení na obsazení řídících pozic ve vedení nemocnice a lepší spolupráci s Krajskou nemocnicí v Liberci.

Mgr. Hana Moudrá, předsedkyně dozorčí rady

PhDr. Jaromír Baxa

Jiří Löffelmann

Ing. Alena Brodská

 viz také příloha

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky