Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výstava 100 let v bílém plášti doputovala za dalšími návštěvníky. Tentokrát do České Lípy

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 14. 05. 2019 00:00
  • Zdravotnictví

Sdílet článek


Libereckým krajem putuje výstava nazvaná 100 let v bílém plášti, kterou uspořádal resort zdravotnictví Libereckého kraje ve spolupráci se Severočeským muzeem v Liberci u příležitosti loňského stého výročí založení republiky.

Expozice, která se ohlíží za historií zdravotnictví, měla premiéru loni počátkem listopadu ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Odtud se pak vypravila dále: jako první zdobil soubor osmnácti informačních panelů prostory Nemocnice Jablonec nad Nisou, a to od začátku února do konce letošního dubna.

Panely, které dávají nahlédnout do vývoje známých i v současné době již neexistujících zdravotnických zařízení v Libereckém kraji, jsou v současné době k vidění v Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa, konkrétně v přízemí polikliniky. Historická kolekce tu bude k vidění do konce června.

„Výstava umožňuje velice zajímavé nahlédnutí do historie zdravotnictví. Její zhlédnutí můžeme doporučit. Věříme, že mladé lidi zaujme a pamětníky potěší,“ řekl generální ředitel českolipské nemocnice Pavel Marek. „Výstava přibližuje dobře zpracovanou historii zdravotnictví a zaslouží si, aby ji vidělo co nejvíce lidí. Přeji jí úspěch i v České Lípě,“ doplnil náměstek hejtmana pro rezort zdravotnictví Přemysl Sobotka.

Během loňské vernisáže v sídle Krajského úřadu si sám náměstek Sobotka zavzpomínal. Glosoval, že je také pamětník, protože ve zdravotnictví působí rovných padesát let. „Některé přístroje a některé věci, které jsou vystaveny ve vitrínách, byly při mé praxi běžnou součástí medicíny,“ poznamenal.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky