Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zájemci o příspěvek ze školských a sportovních programů Dotačního fondu LK již vědí, jak na to

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 04. 2013 14:16
  • Školství
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

V sídle Krajského úřadu Libereckého kraje v Liberci se v úvodu dubna uskutečnily dva semináře pro potencionální žadatele o dotaci z programů Dotačního fondu Libereckého kraje. Zúčastnilo se jich přes 160 zájemců, kteří se dozvěděli veškeré informace, které se týkají vypsaných dvou programů spravovaných odborem školství – Program resortu školství, mládeže a zaměstnanosti a Program resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu.

„Dotační fond Libereckého kraje jsme naplnili téměř 51 miliony a naší snahou bylo nastavit takové kritéria hodnocení, která by zajistila co největší objektivitu při hodnocení projektů a zároveň zajistila transparentnost celého rozhodování o přidělení dotace. Konkrétně na sport je vyčleněno pět milionů korun a pro oblast školství 5,6 milionů korun,“ promluvila k účastníkům druhého semináře náměstkyně hejtmana LK pro zdravotnictví a sport Zuzana Kocumová.

Návštěvníci seminářů byli pracovníky oddělení mládeže, zaměstnanosti a sportu a oddělení vzdělávání a koncepcí seznámeni s jednotlivými podprogramy obou programů a rovněž s kompletním postupem předcházejícím rozhodnutí o přidělení dotace, tj. podáním žádosti a systémem hodnocení projektů.

V rámci Programu resortu školství, mládeže a zaměstnanosti se rozdělí 5,6 milionů celkem v šesti podprogramech: Podpora volnočasových aktivit – 2 miliony, Komunitní funkce škol – 250 tisíc, Specifická primární prevence rizikového chování – 250 tisíc, Soutěže a podpora talentovaných dětí a mládeže – 250 tisíc, Pedagogická asistence – 2 miliony a Vzdělání pro vyšší zaměstnanost – 250 tisíc. Šest set tisíc zůstává jako rezerva pro další výzvu.

„Oblast sportu podpoříme pěti miliony korun, které budou rozděleny v sedmi podprogramech,“ potvrdila náměstkyně hejtmana.

Podle ní jde o Program resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu: Údržba, provoz a nájem sportovních zařízení – 2 miliony Kč, Pravidelná činnost sportovních a tělovýchovných organizací – 1,3 milionu Kč, Sport handicapovaných – 150 tisíc Kč, Vzdělávání ve sportu – 100 tisíc Kč, Sportovní akce – 1 milion Kč, Školní sport a tělovýchova – 300 tisíc Kč, a Sportovní reprezentace kraje – 150 tisíc Kč.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky