Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dvoje vánoční trhy na krajském úřadě

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 14. 11. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

I v letošním roce proběhne tradiční akce předvánočních dnů na Krajském úřadě Libereckého kraje. Přijďte si letos ve dvou termínech pořídit vánoční dekorace, ozdoby, vánoční dárky a to nejen z dílen zařízení sociálních služeb, ale i od regionálních výrobců a mistrů tradiční rukodělné výroby.

První trhy proběhnou 28. 11. od 10 do 13 hodin v multimediálním sále krajského úřadu. Svým nákupem mohou zájemci podpořit zařízení sociálních služeb v Libereckém kraji. Výrobky zde budou nabízet např. DH Liberec, o.p.s., Domov Raspenava, příspěvková organizace nebo Jedličkův ústav, příspěvková organizace a další. Peníze, které organizace prodejem svých výrobků utrží, používají na nákup materiálu pro další ročník vánočních trhů.

„Vánoční trhy připravuje sociální odbor už mnoho let. Pro organizace, které se starají o seniory nebo třeba zdravotně postižené, jsou trhy také příležitostí ke zviditelnění. Nejenže zde prodávají své ručně vytvořené výrobky, ale rovněž informují návštěvníky o své činnosti,“ připomněl náměstek hejtmana pro sociální oblast Pavel Svoboda. „Pro klienty těchto organizací jsou vánoční trhy velkým svátkem. Připravují se na ně měsíce dopředu. Radují se z každého projeveného zájmu. Mají pocit, že to, co dělají v tvůrčích dílnách, má smysl. Proto zvu každého, kdo bude mít čas, aby na trhy přišel. Určitě si vybere a ještě potěší autory originálních výrobků,“ dodal.

Dne 3. 12. od 9 do 14 hodin budou moci zájemci nakoupit regionální výrobky a také výrobky Mistrů tradiční rukodělné výroby. Výběr bude velký, své zboží bude nabízet více než dvacet výrobců. Koupit si bude možné ručně vyráběná mýdla, dřevěné hračky, originální bižuterii a mnoho dalšího.

„Liberecký kraj systematicky propaguje místní tradiční výrobu. Právě tyto výrobky jsou krásnými vánočními dárky, a proto považuji za logické nabídnout je právě v tomto čase na jednom místě veřejnosti. Určitě doporučuji se přijít podívat a vybrat si originální dárek pro své blízké,“ zve na první vánoční trhy, zaměřené na regionální výrobky Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Plejáda nabízených výrobků bude na obou vánočních trzích pestrá. Přijďte se podívat a nákupem výrobků udělat radost nejen sobě, ale i těm, kteří je vyrobili.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky