Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj je na dlouhodobou výluku tramvajové trati Liberec – Jablonec n. N. dobře připraven

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 03. 2014 17:55
  • Doprava

Sdílet článek

V souvislosti s dlouhodobou výlukou tramvajové trati linky č. 5 a 11 v úseku Liberec, Viadukt – Jablonec nad Nisou, Tyršovy sady, která začne v sobotu 15. března 2014, Liberecký kraj informuje o dalších možnostech využití dopravy, kterou zajišťuje.

Cestující z Liberce do Jablonce nad Nisou a zpět mohou kromě náhradních autobusů (označených č. X5 a X11) využít kapacitní vlakovou dopravu. Vlaky jezdí v denní době ve 40ti minutových intervalech (včetně víkendu), jen s několika vynecháními mimo špičku, ve špičkách jsou nasazeny dvojice vozů Stadler s kapacitou 140 míst k sezení (přibližně stejně velký počet míst je pak k dispozici jako rezerva i ke stání).  Dále je možno v pracovní dny využít také meziměstskou autobusovou linku 141 vedenou přes Kunratice a Lukášov, s intervalem ve špičce obvykle 30 minut a mimo špičku každých 60 minut.

Veškeré informace o jízdních řádech jdou uvedeny na www.iidol.cz.

Konkrétně od 2. března 2014, kdy došlo k drobným úpravám jízdních řádů, je zaveden nový posilový spoj na autobusové lince 141 mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou přes Mšeno. Z Fügnerovy ulice odjíždí ve 13:50 hodin.
„Veřejnou dopravu budeme v průběhu výluky tramvají velmi podrobně sledovat a v případě, že dojde k nadměrnému nárůstu automobilové dopravy nebo budou vlaky a autobusy v meziměstské relaci přeplněny, jsme připraveni dožádat další autobusové posily, které doplní přetížené spoje,“  přislíbil krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Současně Liberecký kraj upozorňuje na stavbu nového, dva a půl kilometru dlouhého úseku silnice mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou, respektive mezi Kunraticemi a Rýnovicemi. Hlavní stavební práce by měly začít nejdříve v roce 2015, letos nad podzim budou probíhat pouze přípravné práce, které nezpůsobí žádné dopravní omezení na této silnici III. třídy. Dopravní omezení na pozemních komunikacích se dají v letošním roce pouze očekávat na stávající silnici I. třídy a to vlivem úpravy křižovatky ve Vratislavicích u lékárny a vlivem již zmíněných stavebních úprav na tramvajové trati.

Více informací o dlouhodobé výluce tramvajové trati linek č. 5 a 11 naleznete v tiskové zprávě Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou, a.s.
http://www.dpmlj.cz/mhd-liberec/aktuality/vyluka-na-tramvajovych-linkach-c-5-a-11-od-soboty-15-3-2014_383/

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky