Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj připravil pro pěstounské rodiny pestrý víkend

Mgr. Fulková Andrea

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 26. 06. 2017 08:30
  • Sociální

Sdílet článek

Pěstounské rodiny z Libereckého kraje si společně užily víkend v Hejnicích. Do tamního Mezinárodního centra duchovní obnovy je pozval sociální odbor Krajského úřadu LK, který pro ně připravil zajímavý program jako poděkování pěstounům za to, že si vzali do své péče děti, o které se nechtějí nebo nemohou starat jejich biologičtí rodiče.

Na víkendové setkání 16. – 18. června v Hejnicích přijelo osm pěstounských rodin, přesně 14 rodičů a 20 dětí převážně předškolního věku. Rodiny absolvovaly projížďky na koních, komentovanou prohlídku baziliky včetně podzemí, zabavily se hrami v přírodě pro velké i malé, a také tvořivými dílničkami. Závěrečnou tečkou pak bylo společné bubnování.

„Setkání pěstounů připravujeme pravidelně jednou až dvakrát do roka. Naši pěstouni a jejich děti si každé setkání užívají, odnášejí si z něho mnoho pozitivních zážitků. Důležité je také to, že spolu navazují kontakt, a že se navzájem svěří se svými radostmi a starostmi,“ zdůraznil náměstek hejtmana LK Pavel Svoboda. „Víkendová setkání jsou nejlepší ukázkou toho, jak se dětem, jejichž příběhy původně nezačaly moc šťastně, v náhradních rodinách dobře daří. Vidíme, jak velké pokroky v nové rodině dělají,“ doplnil Svoboda.

Doprovodným vzdělávacím i zábavným programem přispělo k víkendovému setkání také Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje STŘEVLIK, které nově právě v Hejnicích sídlí. Na akci došlo i k obnovení přátelství dvou chlapců, kteří vyrůstali ve stejném domově, ale odtud odešli každý do jiné náhradní rodiny. Po téměř dvou letech, co se neviděli, se v Hejnicích znovu potkali.

„Pěstouni využili také přítomnosti sociálních pracovnic z krajského úřadu i dětské psycholožky,“ dodal Pavel Svoboda.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky