Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Prohlášení hejtmana Martina Půty k podepsání smluv s firmou BusLine LK k zajištění dopravní obslužnosti pro oblast JABLONECKO a TURNOVSKO-SEMILSKO

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 11. 09. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém zasedání 21. a 28. srpna rozhodla o výběru dodavatele veřejné zakázky na zajištění veřejných služeb v přepravě cestujících pro oblast Jablonecka a Turnovska-Semilska. Pro roky 2019 až 2029 bude tyto oblasti obsluhovat firma BusLine LK. Nabídková cena pro oblast Jablonecka činí 737.152.000 Kč bez DPH, s cenou dopravního výkonu 36,60 Kč/km. Pro oblast Semilska-Turnovska pak 1.467.868.000 korun bez DPH, s cenou dopravního výkonu 35,60 Kč/km.

Jedná se o nadlimitní veřejné zakázky, které kraj zadal v otevřeném řízení. Před podpisem smlouvy jsem si vyžádal čestné prohlášení majitele BusLine holding s.r.o., že je skutečným a oprávněným vlastníkem firmy a ovládající osobou společnosti BusLine LK.

I přesto, že jsem si vědom, že čestné prohlášení nemá vliv na samotné podepsání smlouvy z hlediska zákona o zadávání veřejných zakázek, vyžádal jsem si toto čestné prohlášení, aby Liberecký kraj neuzavřel smlouvu, kde by za druhou smluvní stranu jednal pouhý zástupce skutečného majitele.

V čestném prohlášení je dále uvedeno, že ve vztahu k vlastnickým právům uvedených společností nepodepsal majitel směnku, uznání dluhu či jiný platební nástroj ve svůj neprospěch a neuzavřel smlouvu o tichém společenství a nebude inkasovat výnosy z obchodního podílu.

Čestné prohlášení bylo podepsáno 5. září 2018. Následně Liberecký kraj uzavřel smlouvu o zajištění dopravní obslužnosti pro zmíněné oblasti. Společnost BusLine LK zajistí veřejnou autobusovou dopravu pro Jablonecko a Semilsko-Turnovsko od 20. dubna 2019 na dobu deseti let.  

Martin Půta, hejtman Libereckého kraje

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky