Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rekonstrukce silnic pokračují. Kraj vybírá další firmy

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 06. 03. 2024 11:17
  • Doprava

Sdílet článek

Silnice III/26834 z Brniště do Jablonného v Podještědí a silnice III/28737 Chlístov. To jsou další komunikace v regionu, které se dočkají rekonstrukce. U prvně jmenované včera krajští radní odsouhlasili vyhlášení výběrového řízení, u druhé z nich již vybrali konkrétní firmu – je jí COLAS CZ, a.s., a to za nabídkovou cenu 1.734.182,09 korun včetně DPH.

„Letos máme na rekonstrukce silnic a mostů 1,1 miliardy korun. Z toho dotace z evropských zdrojů bude přibližně 193 milionů korun. Očekáváme také 162 milionů korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek pro resort dopravy. „Moc mě těší, že z nedávného hodnocení stavu povrchů komunikací vyplynulo, že za rok 2023 je průměrná známka u silnic II. třídy na úrovni 2,70, u komunikací III. třídy pak 3,06. Stav krajských silnic se tak postupně zlepšuje, a to meziročně. Za předloňský rok totiž byla průměrná známka u silnic II. třídy na úrovni 2,76, u komunikací III. třídy 3,09.“

Přehled konkrétních projektů, o kterých rozhodla krajská rada na svém včerejším jednání:

1. Výběr firmy:

Silnice III/28737 Chlístov, firma: COLAS CZ, a.s., cena: 1.734.182,09 korun včetně DPH

„U této silnice dojde k souvislé údržbě stávajícího krytu vozovky od křižovatky silnic III/28737 a III/28736 až na konec této komunikace. Jedná se o úsek dlouhý 382 metrů. Bude také nutné upravit stávající nezpevněné sjezdy a vjezdy z okolních pozemků, jelikož silnice vede intravilánem obce. Zhotovitel bude mít na dokončení stavby dle smlouvy 50 dnů,“ přiblížil Jan Sviták.  

2. Zahájení výběrového řízení:

Silnice III/26834 z Brniště do Jablonného v Podještědí, 2. etapa prací, nabídková cena nesmí překročit 84.262.490,96 korun včetně DPH (za akci A + B)

„U tohoto projektu jsme investorem rekonstrukce nevyhovujícího povrchu komunikace v úseku od mostu v Brništi do Jablonného v Podještědí ke křižovatce se silnicí II/270. Celková délka rekonstruovaného povrchu činí 4,8 kilometru. Nabídková cena firem nesmí překročit 81.562.433,40 korun včetně DPH. Investorem druhé akce je obec Velký Valtinov. Ta zaplatí vybudování chodníků o celkové délce 528,5 metru. Maximální přípustná cena je 2.700.057.56 korun včetně DPH. Začít stavět by se mělo nejpozději na začátku dubna a firma bude mít rok na dokončení prací,“ doplnil statutární náměstek Sviták.

3. Zrušení zadávacího řízení veřejné zakázky k mostu ev. č. 28618-2 Mříčná

„Rozhodli jsme se tuto zakázku prozatím zrušit, jelikož na Semilsku by bylo v tu dobu až neúnosně velké množství uzavírek, které by přinesly řidičům komplikace,“ vysvětlil Sviták.   

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky