Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Setkaly se rodiny pěstounů na přechodnou dobu

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 08. 11. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Tradiční setkání pěstounských rodin z Libereckého kraje, které uspořádalo oddělení sociální práce, odboru sociálních věcí Krajského úřadu Libereckého kraje, se konalo o prvním listopadovém víkendu v Horském hotelu Stráž v Jablonci nad Jizerou.

Na setkání byli pozvaní pěstouni na přechodnou dobu z celého kraje a jim svěřené děti, včetně biologických nezletilých dětí pěstounů. Setkání se zúčastnili téměř všichni zařazení pěstouni na přechodnou dobu a jejich rodiny, nejmladším dětem bylo několik měsíců.

Program pátečního podvečera zahájila přednáškou Zdeňka Svobodová na téma Kde čerpat sílu a zdroje pro další péči o děti. Po přednášce přítomné pěstouny zástupkyně krajského úřadu informovaly o aktuální situaci i zaváděných novinkách v pěstounské péči na přechodnou dobu v rámci Libereckého kraje a následně měli všichni prostor pro vzájemné sdílení zkušeností z praxe.

 V sobotu pokračoval program přednáškou Pražského kreativního centra Loono s praktickými ukázkami na téma Na prevenci a zdraví záleží. Den účastníci zakončili wokrshopem na téma arteterapie, na kterém měli pěstouni možnost si vyrobit a odvézt své vlastní podzimní aranžmá.

Po dobu programu pro pěstouny se o dětské účastníky víkendového setkání vzorně staraly pracovnice Centra volného času Arabela v Liberci, které pro děti připravily zajímavé aktivity, a pečovaly i o úplně nejmladší účastníky setkání. Např. si děti zahrály jak v přírodě, tak i v prostorách hotelu nebo si vyrobily svícen.

Pěstouni na závěr sobotního odpoledne ocenili možnost zúčastnit se společného podzimního setkání pod záštitou krajského úřadu, které není v ostatních regionech úplně běžné. Pěstouni i jejich děti hodnotili program i pobyt kladně a projevili zájem setkávat se a sdílet svoje radosti i strasti v průběhu péče o svěřené děti. Pro příště by opět uvítali uspořádat setkání pouze pěstounů na přechodnou dobu a jejich rodin a to opět v rámci celého Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky