Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V úseku Malá Skála – Sněhov začala nutná rekonstrukce silnice

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 08. 2015 15:12
  • Doprava

Sdílet článek

Liberecký kraj zahájil rekonstrukci silnice III/28721 v úseku Malá Skála – Sněhov. Celkové náklady na stavbu přijdou na více než 30,4 mil. Kč vč. DPH, z 85 % je spolufinancována ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Kvůli nutným opravám je od pondělí 10. srpna pravděpodobně do 5. listopadu ve zmíněném úseku komunikace uzavřena. V platnosti jsou proto i výlukové jízdní řády autobusových linek.

Stavební práce probíhají od konce místní části Malá Skála po křižovatku se silnicí III/28722 ve Sněhově, v úseku dlouhém přes dva kilometry. „Rekonstrukce zahrnuje opravu krytu, obnovu a doplnění podkladních vrstev vozovky, dále budou položeny dva zesilující asfaltové koberce. Součástí stavby je také oprava čtyř propustků a odvodnění, kdy silniční příkopy budou nahrazeny kamenným rigolem a doplněny o podélné trativody. Obnovou projde i dopravní značení,“ popisuje rozsáhlou rekonstrukci krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník s tím, že stavbu provádí na základě výběrového řízení společnost EUROVIA CS, a.s.

Upozornění pro cestující, kteří využívají autobusovou dopravu

Výlukové jízdní řády na autobusových linkách:

  • 341 Turnov – Frýdštejn – Jablonec n. Nis.
  • 342 Turnov – Malá Skála – Jablonec n. Nis.

Popis dopravních opatření:

  • Linka 342 bude obousměrně odkloněna z Malé Skály přes Líšný, Skuhrov a Maršovice.
  • Výjimku tvoří 3 páry nejvytíženějších spojů, které mj. zajišťují dopravní obslužnost ZŠ Malá Skála. Těchto 6 spojů (o prázdninách pouze 4) bude vedeno v nezměněné trase skrz stavbu. Stavebníci s tímto počítají a přislíbili umožnění průjezdu těchto spojů.
  • Obslužnost Mukařova, Bobova a Sněhova bude dále zajištěna tzv. „závleky“ vybraných spojů na lince 341 od Klíčnova. Na Klíčnově na sebe vybrané spoje navazují a spojení z/do Jablonce n. Nis. je zajištěno s přestupem (vybrané spoje přímo). Při využití Opuscard se cena jízdného nemění. Linku 341 lze využít i pro přímé spojení Sněhova s Turnovem při jízdě přes Frýdštejn.
  • Víkendové spoje linky 342 zastaví na vybraných zastávkách v Huntířově, Skuhrově a Maršovicích, všednodenní spoje zde nezastavují z důvodu vyšší časové náročnosti pro zvládnutí objízdné trasy.
  • Ranní spoj 342/15 zastaví v Líšném pro dopravu do LIGLASSu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky