Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výstava pomůcek pro postižené přilákala do knihovny desítky zájemců

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 04. 03. 2024 12:22
  • Sociální

Sdílet článek

Více než sto padesát účastníků přilákalo patnáct organizací na výstavu kompenzačních pomůcek, která se koala 29. února v Krajské vědecké knihovně v Liberci v rámci Týdmnů pro neziskový sektor. Odborníci  i běžní návštěvníci měli možnost získat nové informace k prevenci zdraví, které poskytli Všeobecná zdravotní pojišťovna, Státní zdravotní ústav Liberec a zdravotní mediátoři občanského sdružení D.R.A.K.

Návštěvníci výstavy  měli možnost  si vyzkoušet kompenzační pomůcky, získat informaci kdo pomůcku předepisuje a zda je hrazena ze zdravotního pojištění. Úřad práce Liberec přiblížil projekt, který pomáhá nalézt osobám se zdravotním postižením práci. Technická univerzita Liberec představila činnost Akademické poradny pro studenty se zdravotním postižením. Národní rada osob se zdravotním postižením informovala o možnostech obhajob práv osob se zdravotním postižením. Firma ze Sedlčan uvedla didaktické knížky pro děti se zdravotním postižením a knihu pro zdravé děti, kde se mohou dozvědět o tom, že mezi námi žijí i děti s postižením. 

TZ: D.R.A.K.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky